Hoppa till huvudinnehållet

Grållegruppen tillbaka med svensk visa och amerikansk country – men utan traktor

Publicerad:
Grållegänget ger tre konserter i sommar, bland annat en i Gamla kyrkan/Kulturmagasinet i Åmål. I gruppen ingår Anders Falk, Pelle Jonsson, Per Nilsson, Henrik Olsson och Svante Olsson samt medhjälparna/teknikerna Rune Bryngel och Ingvar Andersson.
Grållegänget ger tre konserter i sommar, bland annat en i Gamla kyrkan/Kulturmagasinet i Åmål. I gruppen ingår Anders Falk, Pelle Jonsson, Per Nilsson, Henrik Olsson och Svante Olsson samt medhjälparna/teknikerna Rune Bryngel och Ingvar Andersson. Foto: Privat

De kallar sig för Grållegänget, men i år har de inga traktorer med sig. Den lilla turnén startar i Långserud på tisdag, fortsätter till Ölserud på fredag och avslutas i Gamla kyrkan i Åmål på söndag.

Grållegänget består av Anders Falk, Pelle Jonsson, Per Nilsson, Henrik Olsson och Svante Olsson och de har förgyllt kvällarna för dalslänningar och värmlänningar i ett tiotal år, fram till 2019.

Då fanns en grålletraktor med på turnéerna men i år turnerar gänget utan grålle. Årets turné startar i bygdegården i Långserud. I Ölserud på Värmlandsnäs är det den så kallade Kulturladan som blir konsertlokal. I Åmål är det Gamla kyrkan/Kulturmagasinet som gäller.

Enligt Anders Falk i Grållegänget kommer publiken att få höra musik av poeter och artister som Nils Ferlin, Gustaf Fröding, Stefan Demert, Cornelis Vreeswijk och Allan Edwall. Dessutom blir det en del amerikansk country med låtar av bland andra Willie Nelson, Woody Guthrie, Hank Williams och Johnny Cash.

– Repertoaren bygger till största delen på det som framförts under de tio tidigare åren 2010–2019, meddelar Anders Falk. Lite av ”best of” kanske man kan säga, men ett par–tre nya låtar har också smugits in.

Fakta

Grållegängets turné

Tisdag den 18/7: Långseruds bygdegård

Fredag den 21/7: Kulturladan i Ölserud

Söndag den 23/7: Gamla kyrkan i Åmål

Artikeltaggar

ÅmålAnders FalkGamla kyrkanHank WilliamsKonserterLångserudMusikNöje/KulturSkådespelareTurné

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.