Hoppa till huvudinnehållet

Engagerad sångfågel och växande förening prisades i Fengersfors

Publicerad:
Reporter Sanna Stark
Sanna Stark
sanna.stark@provinstidningen.se
Med glädjetårar rinnande längs kinden fick Camilla Niemi ta emot diplomet för Årets fengersforsare 2023. Bredvid henne skymtar Niclas Dalstrand, som tillsammans med Elinor Dahlstrand fick ta emot samma utmärkelse för föreningen Ärrsjöblommans scoutkår.
Med glädjetårar rinnande längs kinden fick Camilla Niemi ta emot diplomet för Årets fengersforsare 2023. Bredvid henne skymtar Niclas Dalstrand, som tillsammans med Elinor Dahlstrand fick ta emot samma utmärkelse för föreningen Ärrsjöblommans scoutkår. Foto: Sanna Stark

Under lördagen arrangerades den traditionella sommarfesten runt dansbanan vid Knarrbysjöns badplats i Fengersfors.

Som sista programpunkt delades utmärkelsen Årets fengersforsare ut, där den engagerade sångfågeln Camilla Niemi och fostrande Ärrsjöblommans scoutkår prisades för sina betydelsefulla insatser i bygden.

Sommarfestens besökare flockades runt dansbanan när programmet började lida mot sitt slut och Årets fengersforsare därmed skulle tillkännages.

Utmärkelsen går varje år till en person och numera även en förening eller företag som har gjort fina, betydelsefulla insatser för bygden. Förslag på lämpliga kandidater lämnas in till sommarfestens arrangör FFUR, Fengersfors-Fröskogs utvecklingsråd, vars styrelse sedan gör det slutgiltiga beskedet. Förra året fick lanthandlaren Anders Sandén och föreningen Vandra i Ronjaland ta emot de ärofyllda diplomen.

”Visste ingenting”

I år var det föreningen Ärrsjöblommans scoutkår, vars representanter var syskonen Niclas Dalstrand och Elinor Dahlstrand, som fick titeln Årets fengersforsare.

För tio år sedan hade Ärrsjöblommans scoutkår fem unga scoutmedlemmar – i år har de 30. Representanterna Niclas Dalstrand och Elinor Dahlstrand fick ta emot diplomet från FFUR.
För tio år sedan hade Ärrsjöblommans scoutkår fem unga scoutmedlemmar – i år har de 30. Representanterna Niclas Dalstrand och Elinor Dahlstrand fick ta emot diplomet från FFUR. Foto: Sanna Stark

Ärrsjöblommans scoutkår bjuder både på utmaningar och nya kompisar, äventyr i naturen och problemlösningar. För tio år sedan hade föreningen fem unga scoutmedlemmar – i dag har de 30.

– Jag var själv scout förr, och jag minns att det var så fostrande att vara medlem, säger Monica Lindstrand, som delade ut priset tillsammans med Leif Edvardsson.

Grillade korv

Ärrsjöblommans scoutkår försåg besökarna med grillad korv bakom scenen under sommarfesten, och för Niclas Dalstrand kom beskedet att han skulle komma upp på dansbanan som en chock.

– Jag visste faktiskt ingenting. Jag sitter ändå med i styrelsen som fattar beslutet om vilka som får titeln, men jag var inte med på det senaste mötet så jag missade det här. Det kom som en överraskning, en väldigt rolig sådan, säger han.

Glädjetårar

Camilla Niemi, som uppträdde tillsammans med Robert Show strax innan det var dags för programpunkten för Årets fengersforsare, hann knappt av scenen innan det var dags att kallas upp igen.

Med tårar rinnande längs kinderna fick hon ta emot diplom, en chokladask och pampig blombukett. Hon prisades för sina ideella insatser i bygden, sin vackra sångröst som hon visar upp när hon uppträder och förstås för arrangerandet av välgörenhetsevenemanget Annaloppet.

– Jag är så rörd. Jag hade verkligen ingen aning, säger hon medan hon torkar tårarna.

Hennes döttrar Milja, åtta år, och Salli, tio år, var snabbt uppe på scenen för att gratulera sin mamma.

– Jag tror hon vann för att jag höll tummarna, säger Milja.

Milja och Salli var snabbt uppe på scenen för att gratulera sin mamma.
Milja och Salli var snabbt uppe på scenen för att gratulera sin mamma. Foto: Sanna Stark

Artikeltaggar

AnnaloppetCamilla NiemiFengersforsFFUR – Fengersfors-Fröskogs utvecklingsrådFritid och livsstilFröskogGrillningKnarrbysjönMonica LindstrandNöje/KulturStyrelserUtmärkelserÄrrsjöblommans scoutkår

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.