Hoppa till huvudinnehållet

Pelle Skjervik sjunger för barnens skull i Folkets hus

Publicerad:
Pelle Skjervik uppträder när Dalslands kulturauktions ”Men for children”, en del av Bengtsfors kommuns kulturvecka, arrangeras i Dals Långed på söndag, 23 juli.
Pelle Skjervik uppträder när Dalslands kulturauktions ”Men for children”, en del av Bengtsfors kommuns kulturvecka, arrangeras i Dals Långed på söndag, 23 juli. Foto: Per Bäckström

Pelle Skjervik bjuder på musikunderhållning när Dalslands kulturauktion arrangeras i Dals Långed. Varvat med annan musik kommer han att sjunga och spela låtar från Pal Ritz and The Piccolos storhetstid på 1980-talet.

Dessutom ska dejter med kändisar, och en mängd föremål, auktioneras ut för Barncancerfonden och Rädda Barnens räkning.

På söndag går Dalslands kulturauktion av stapeln för sjätte året i rad, i år med temat ”Men for children”, i Folkets hus i Dals Långed.

Flera företag och butiker har tillsammans skänkt över 500 föremål som kommer att auktioneras ut. Den som håller i auktionsklubban är Jonny Andersson, som också är konferencier och projektledare för evenemanget.

Alla intäkter kommer att gå till Rädda Barnen och Barncancerfonden.

– När jag skapade Dalslands kulturauktion till Bengtsfors kommuns kulturvecka ville jag skapa ett evenemang som går till välgörenhetsorganisationer, säger Jonny Andersson i ett pressmeddelande.

 En middagsdejt med Michael Melby (S) ska auktioneras ut.
En middagsdejt med Michael Melby (S) ska auktioneras ut. Foto: Privat

Auktionerar ut dejter

Dessutom ska en dejt med Mellerudsbördige Michael Melby (S), ordförande i Film i Väst och även ledamot i regionfullmäktige, auktioneras ut tillsammans med en flerrätters middag. För den som tänkt satsa på vinst i budgivningen men är rädd för pinsam tystnad på middagen, hintar Jonny Andersson om att Michael Melby har ett stort intresse för fiske och svamp- och bärplockning, och ser gärna att den nya James Bond-filmen spelas in i regionen, gärna i Dalsland.

Likaså ska en middagsdejt med Ludwig Mossberg (M), Melleruds kommunalråd, auktioneras ut. Han tycker att, och pratar säkert gärna om, frågor som rör skola och vård och omsorg är viktiga. Padel och fotboll ligger också varmt om hjärtat.

Även Ludwig Mossberg kommer att äta en flerrätters middag med en auktionsvinnare.
Även Ludwig Mossberg kommer att äta en flerrätters middag med en auktionsvinnare. Foto: Privat

Pelle Skjervik sjunger

Står för musiken gör Pelle Skjervik, från Åmål, som kommer att sjunga låtar från Pal Ritz and The Piccolos storhetstid på 80-talet.

Hans band slogs om platserna på topplistor mot storheter som Toto, David Bowie och Kim Wilde med hits som ”Tyst kärlek”, ”Resa genom livet”, ”Modern politik” och ”Våra drömmar” – och några av dem kommer han att framföra på söndag, blandat med annan musik.

– När Jonny först frågade var jag tveksam till att spela låtar från Pal Ritz and The Piccolos, men han lyckades övertala mig, säger Per Skjervik i pressmeddelandet.

Per Skjervik kommer bland annat att framföra låtar av Pal Ritz and The Piccolos.
Per Skjervik kommer bland annat att framföra låtar av Pal Ritz and The Piccolos. Foto: Ove Rydh

Artikeltaggar

BarncancerfondenBengtsfors kommunDals LångedDalslandFilmerJonny AnderssonLudwig MossbergMichael MelbyModeraternaMusikNöje/KulturPelle SkjervikRädda BarnenSocialdemokraterna

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.