Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Danska Nilfisk tog över Euroclean i Åmål

Publicerad:
Danska Nilfisk köpte Euroclean 1998.
Danska Nilfisk köpte Euroclean 1998. Foto: Arkiv

Här är något av vad Provinstidningen skrev om för 10, 25 och 50 år sedan.

1973

Auktion ett folknöje. Auktioner är så här dags omtyckta nöjen och och tror man att något i antikvitetsvägen är till salu blir det folk så det förslår. Det både märktes och syntes på den auktion som i lördags hölls vid hembygdsgården i Ånimskog. Det var både loppmarknad och auktion så det var dubbelt nöje. I den trevna hembygdsgården serverade flinka damer både gott kaffe och dito dopp och det gav nog bästa behållningen för publikum.

1998

Danska Nilfisk köper Euroclean. Electrolux och Nilfisk Advance har träffat en principöverenskommelse som innebär att Nilfisk övertar Electrolux produktlinje kommersiell städutrustning. Det innebär att Electrolux Euroclean AB i Åmål, med 125 anställda, blir danskägt. Vad köpet innebär för Åmålsfabriken kan man i dag inte uttala sig om.

Anledningen till köpet är att Electrolux har för liten del av världsmarknaden när det gäller städutrustning.

2013

Bokdagarna fortsätter locka författarstjärnor. Snart sprudlar Åmål av litteraturglädje. Förberedelserna är i full gång inför Bokdagar i Dalsland, som etablerat sig som ett av Åmåls högklassiga kulturevenemang. Litteraturprofiler som Qaisar Mahmood, David Lagercrantz och Susanna Alakoski kommer snart till Kulturmagasinet.

Artikeltaggar

ÅmålAuktionerBokdagar i DalslandDalslandDavid LagercrantzElectroluxKulturmagasinetNäringslivNilfiskNöje/KulturQaisar MahmoodSamhälleSusanna Alakoski

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.