Hoppa till huvudinnehållet

Fängelsestraff skärps för personer bakom stor cannabisodling

Publicerad:
 En av de två männen som i somras dömdes för grovt narkotikabrott efter att en cannabisodling avslöjades i Melleruds kommun har fått sitt fängelsestraff förlängt.
En av de två männen som i somras dömdes för grovt narkotikabrott efter att en cannabisodling avslöjades i Melleruds kommun har fått sitt fängelsestraff förlängt. Foto: Charlie Riedel

Tidigare i sommar dömdes två män till fängelse och utvisning efter att de upptäckts med en cannabisodling norr om Mellerud. Nu skärps straffet för dem.

Två män, 28 och 57 år gamla, dömdes för grovt narkotikabrott till fängelse i fyra år och livstids utvisning från Sverige efter att de kommits på med en cannabisodling i ett hus norr om Mellerud.

Odlingen upptäcktes efter att en polis luktat sig till den från sin bil på E45. På platsen fanns 50 kilo färdig cannabis till ett marknadsvärde av 6,3 miljoner kronor.

Hovrätten har nu skärpt straffet för männen, vilket P4 Väst var först med att rapportera. Männen får sina fängelsestraff förlängda till fyra år och sex månader. Utvisningsbeslutet ligger fast. Anledningen till att straffet förlängs är att odlingen var så stor och organiserad.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättE45FängelseHovrätten för Västra SverigeMellerudNarkotikabrott

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.