Hoppa till huvudinnehållet

Thomas Fridlund från Åmål drar i trådarna för mat- och dryckesfestival i helgen

Publicerad:
Thomas Fridlund från Åmål är ambassadör för Nordmarkens destilleri som arrangerar en mat- och dryckesfestival på fredag och lördag. Foto: Privat

Thomas Fridlund från Åmål, medlem i Åmåls livsnjutarsällskap, är även ambassadör för Nordmarkens destilleri i Årjäng, som arrangerar en två dagar lång mat- och dryckesfestival med start på fredag.

Vad händer på festivalen?

– Då blir det framträdanden av musikgrupper och provningar av våra produkter, såsom vodka, snapsar, gin och whisky. Och så har vi en bar.

Vad innebär det att vara ambassadör?

– Man marknadsför produkter, hjälper till i tillverkningen, representerar destilleriet på mässor och sköter kontakten när krögare vill ha provningar, till exempel. Man jobbar lite uppsökande och säljande till restauranger som vill erbjuda destilleriets produkter. På engelska kallas det för ”brand ambassador”, och den enklaste översättningen är nog just ambassadör.

Vad är det som är så spännande med just alkohol?

– Jag har alltid varit intresserad av mat och dryck, och haft ett stort whiskyintresse de senaste 15 åren. När jag fick höra att ett destilleri skulle byggas i närheten, som man i sammanhanget ändå får säga att Årjäng är, för några år sedan blev jag så nyfiken på att få se och vara delaktig i processen. Här kan man få påverka och ta fram spännande smakprofiler, exempelvis testa att ha i mer enbär i ginen eller om en dryck ska ligga på fat ännu ett år. Det är en form av hantverk, och det är jättespännande att få vara med i processen.

Artikeltaggar

ÅmålÅrjängDryckerFestivalerMässorMat och dryckNordmarkenNordmarkens destilleriTillverkning

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.