Hoppa till huvudinnehållet

Fullsatt på Not Quites musikfestival – många hemvändare på plats

Publicerad:
Albin Pettersson och Martin Fagerberg, båda från Dals Långed kom för att lyssna på musik på Not Quites sommarfestival. Här i samtal med musikerna Stefan Halvordsson och Linus Axelsson, som tidigare under kvällen uppträtt i gruppen Trio Knarrby.
Albin Pettersson och Martin Fagerberg, båda från Dals Långed kom för att lyssna på musik på Not Quites sommarfestival. Här i samtal med musikerna Stefan Halvordsson och Linus Axelsson, som tidigare under kvällen uppträtt i gruppen Trio Knarrby. Foto: Roger Pettersson

Det var en skön blandning av musikunderhållning, mingel och kära återseenden mellan släkt och vänner på Not Quite i onsdags kväll.

Ljudligast applåder av besökarna fick Hederosgruppen som avslutade festivalkvällen i Oceanhallen som var utsåld.

200 biljetter såldes till sommarkonserten på Not Quite i Fengersfors som klokt nog hölls inomhus då regnet hängde i luften. Det kom ett par kortvariga regnskurar och var ingen sommarvärme, men det blev ändå en hel del kära återseenden när gamla vänner träffades och hemvändare var hemma på besök.

Vännerna Tomas Eriksson, som bor i konstnärsfästet Bottna-Gerlesborg vid Bovallstrand, och Magnus Kronlund hade inte träffats på 17 år förrän de möttes på Not Quites sommarfestival i onsdags kväll och då passade de förstås på att skåla med var sitt glas rött.

– Gerlesborg är som Not Quite fast det ligger vid havet. Men vi har tyvärr inga bruk, säger Tomas Eriksson.

Träffade barndomsvän

Helene Brynfeldt från Sävedalen utanför Göteborg har sommarstuga i Fengersfors där hon försöker vistas så mycket som möjligt under sommaren. Hon träffade barndomsvännen Sofia Tingberg på bruket.

– Det var en spontangrej att gå hit i kväll. Men det är underbart här omkring. Man har naturen, skogen och sjöarna, och ett bageri på Not Quite. Det är perfekt, säger Helene Brynfeldt.

Sebastian Andersson minglade med kompisen Viktor Ödman som i sin tur hade med flickvännen Malin Norberg. Sebastian bor i Göteborg, men han och Viktor är uppväxta i Fengersfors och passade på att göra ett återbesök i sina gamla hemtrakter. Även Viktor Ödman och Malin Norberg bor numera i Göteborg.

Kom för att lyssna

– Jag är i Fengersfors varje sommar. Det är inte så mycket som händer annars, så därför passade vi på att gå hit där det är lite folk, säger Sebastian Andersson.

Albin Pettersson och Martin Fagerberg kom på besök från Dals Långed för att lyssna på musik. De samtalade med trummisen Linus Axelsson och Stefan Halvordsson, som tidigare under kvällen uppträtt med gruppen Trio Knarrby, över en öl innan det var dags att gå in och lyssna på Hederosgruppen.

Hederosgruppen, anförda av skicklige pianisten Martin Hederos, satte sedan Oceanhallen i gungning när stämningen steg med deras energiska och jazzinfluerade musikblandning. De uppskattades verkligen av publiken som svarade med högljudda applåder.

Övriga band under kvällen var Travellers, Trio Knarrby och Cava wood.

Vännerna Tomas Eriksson och Magnus Kronberg hade inte setts på 17 år innan de träffades på Not Quites sommarfestival i onsdags kväll.
Vännerna Tomas Eriksson och Magnus Kronberg hade inte setts på 17 år innan de träffades på Not Quites sommarfestival i onsdags kväll. Foto: Roger Pettersson
Hederosgruppen drog ner högljudda applåder när de avrundade kvällen i den fullsatta Oceanhallen på Not Quite.
Hederosgruppen drog ner högljudda applåder när de avrundade kvällen i den fullsatta Oceanhallen på Not Quite. Foto: Roger Pettersson
Helene Brynfeldt passade på att besöka sommarfestivalen när hon ändå var i sommarstugan i Fengersfors. På Not Quite träffade hon barndomsvännen Sofia Tingberg.
Helene Brynfeldt passade på att besöka sommarfestivalen när hon ändå var i sommarstugan i Fengersfors. På Not Quite träffade hon barndomsvännen Sofia Tingberg. Foto: Roger Pettersson
Sebastian Andersson, Viktor Ödman och Malin Norberg minglade tillsammans och verkade ha det trevligt.
Sebastian Andersson, Viktor Ödman och Malin Norberg minglade tillsammans och verkade ha det trevligt. Foto: Roger Pettersson
Trio Knarrby bestod denna afton av Jakob Evert, Linus Axelsson samt för kvällen inlånade Stefan Halvordsson.
Trio Knarrby bestod denna afton av Jakob Evert, Linus Axelsson samt för kvällen inlånade Stefan Halvordsson. Foto: Roger Pettersson
Fengersforsborna Cajsa Branchetti Hallberg och David Ekelund hjälpte till med att ställa fram och plocka bort saker på musikfestivalen. Däremellan avnjöt de ett glas bubbel och minglade runt bland vänner på bruksområdet.
Fengersforsborna Cajsa Branchetti Hallberg och David Ekelund hjälpte till med att ställa fram och plocka bort saker på musikfestivalen. Däremellan avnjöt de ett glas bubbel och minglade runt bland vänner på bruksområdet. Foto: Roger Pettersson
Vidar Hallberg och Jan-Erik Brask slog sig ner för att samtala över öl vid ett av borden på Not Quite Café & Bistros uteservering.
Vidar Hallberg och Jan-Erik Brask slog sig ner för att samtala över öl vid ett av borden på Not Quite Café & Bistros uteservering. Foto: Roger Pettersson
Sångerskan Jenny Ekelund, pianisten Tommy Christensen och trummis Jonathan Bryntesson i bandet Cava Wood stannade kvar på festivalen efter att deras eget band hade uppträtt.
Sångerskan Jenny Ekelund, pianisten Tommy Christensen och trummis Jonathan Bryntesson i bandet Cava Wood stannade kvar på festivalen efter att deras eget band hade uppträtt. Foto: Roger Pettersson

Artikeltaggar

Cajsa Branchetti HallbergDals LångedFengersforsGöteborgHederosgruppenKonserterMartin HederosMusikNot QuiteSläktSpelningar

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.