Hoppa till huvudinnehållet

Nu byggs festivalområdet upp – Ed laddar för två dagars countryfest

Publicerad:
Det är febril aktivitet på idrottsplatsen Bergslätt i Ed där det i helgen kommer att dunka countrymusik ur högtalarna.
Det är febril aktivitet på idrottsplatsen Bergslätt i Ed där det i helgen kommer att dunka countrymusik ur högtalarna. Foto: Jonas Månsson

Nu laddar Jonas Månsson och kompani för ännu en countryfest i Ed med Weeping Willows som det stora dragplåstret.

I måndags anlände staket, kylcontainrar och tält med mera till Bergslätts idrottsplats och det är fullt evenemangsfokus hela veckan.

Det blir den åttonde countryfesten som anordnas i veckoslutet. Det är även den sista på Bergslätt. Nästa år flyttar arrangemanget till stranden av Stora Le.

– Kommunen håller på att göra i ordning området nu. De frågade oss om vi var intresserade av ett evenemangsområde och det var vi. Det blir mer naturskönt där vid vattnet och så kan vi visa upp för turister och besökare hur fint det är här, säger Jonas Månsson.

Staket ska upp och tält likaså.
Staket ska upp och tält likaså. Foto: Jonas Månsson

Publikrekordet på Eds Countryfest är 3 000 besökare och det var med Jill Johnsson som det stora dragplåstret 2019. Förra året, första stora arrangemanget efter pandemin, kom totalt 2 300 personer vilket arrangörerna var jättenöjda med.

– Vi hoppas det blir något liknande i år. Det är lite färre bokade biljetter men väldigt många bokningar på festivalcampingen. Vi tror det kommer att bli bra, det ser ut att bli bra väder också, säger Jonas Månsson.

Festivalgeneralen Jonas Månsson hoppas på över 2 000 besökare till helgen.
Festivalgeneralen Jonas Månsson hoppas på över 2 000 besökare till helgen.

Weeping Willows med Magnus Carlsson är årets stora namn på Bergslätts countryscen och de spelar på lördag. Fredagens höjdpunkt blir Maja Francis som gjorde stort avtryck i tv:s ”Så mycket bättre” i höstas.

Steven Cade, sångare och gitarrist från Nashville i USA kommer till Ed, liksom Tennesse Tears som deltog i årets Melodifestival. Andra namn är Jens Hult som kom fyra i ”Idol” 2013 och nu släppt sin debutsingel, ”Dra en banjo” och Tricky Trail med festivalgeneralen själv Jonas Månsson.

Eds countryfest håller på att bygga upp festivalområdet på Bergslätt.
Eds countryfest håller på att bygga upp festivalområdet på Bergslätt. Foto: Jonas Månsson

På torsdag anländer stora scenen från Norge till Ed och det ska sättas upp ytterligare en scen likt förra året. Nytt till årets fest är att vip-området förbättrats.

– Vi har placerat det så de kan sitta och se scenen därifrån, det har man inte kunnat göra tidigare. Vip-gästerna får också en t-shirt i år, berättar Månsson.

Artikeltaggar

Bergslätts IPCountrymusikIdolJonas MånssonMusikNorgeSångUSAWeeping Willows

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.