Hoppa till huvudinnehållet

Rydell & Quick rockar loss i Åmål

Publicerad:
Rydell & Quick, här på Törebodafestivalen i fjol, spelar rock i Åmål på lördag. Arkivbild.
Rydell & Quick, här på Törebodafestivalen i fjol, spelar rock i Åmål på lördag. Arkivbild. Foto: Johan Carlén

På lördag kväll intar sångaren och gitarristen Christer Rydell och saxofonisten och sångerskan Malin Quick scenen och rockar loss på Dalslands Skafferi.

Rydell & Quick bjuder på spektakulära ljusshower, pyroteknik, dubbla trummisar.

Rydell & Quicks har specialiserat sig i att ge publiken rockshow. Det unika med Rydell & Quick är Malins saxofonspel och Christers sätt att underhålla publiken. Lägg därtill dubbla trummisar samt ljud, ljus och dekor av klass.

Boråsbandet är sponsrat av Harley-Davidson och varje sommar sedan maj 2000 åker bandmedlemmarna på sina motorcyklar till spelningarna medan funktionärer och produktionspersonal åker i buss och lastbil.

Rocken tog över

Rockbandets frontfigurer, Christer Rydell och Malin Quick, gruppens grundare, är båda i grunden klassiskt skolade musiker, men kärleken till rocken tog tidigt över. Artisterna har vigt sina liv åt att spela och turnera.

Rydell & Quicks sommarturné började i maj och pågår till de första dagarna in i september. På fyra månader gör bandet sammanlagt 42 livespelningar och på lördag kväll gästar de alltså Åmål och Dalslands Skafferi.

Artikeltaggar

ÅmålDalslandDalslands skafferiHarley-DavidsonMusikRockSångShower

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.