Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Svag fotbollspropaganda på Örnäs – QPR vann rättvist inför 3.061

Publicerad:
Don Givens nickar in QPR:s första mål. Åsyna vittnen är Bosse Reidmar, Helge Lindgren och Anders Larsson.
Don Givens nickar in QPR:s första mål. Åsyna vittnen är Bosse Reidmar, Helge Lindgren och Anders Larsson. Foto: PD:s arkiv

Här är något av det som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50, 25 och 10 år sedan.

1973

Svag fotbollspropaganda på Örnäs – QPR vann rättvist inför 3.061. Nej, i verkligheten blev det inte vad förhandsreklamen lovade. Spelmässigt var det klasser från Årets match på Örnäs. Publikt var det måhända årets match. 3.061 personer hade mött upp runt Örnäsvallens fina gräsplan denna soliga augustikväll.

Inte heller ställde åmålsalliansen upp med de utannonserade förstärkningarna Sven Gunnar Larsson, Leif Måhlberg och Hasse Johansson, tre förstärkningar som tillsammans med Björn Engh hade bidragit till en helt annan spelstyrka hos allianslaget.

En slö semestertillställning kunde engelsmännen till slut vinna med 3–1, fullt rättvist och något i underkant.

1998

Karneval drog mest. Tolfte upplagan av Åmålshälja genomfördes under helgen och avslutades på lördagen med GT-karnevalen. Programmet innehöll inte så många nya punkter men till de mer sevärda hörde framträdandet av Inger Nordström n’ her Rhinestone Band och Thore Svenssons framfart på politikerfemkampen.

2013

Festlig tjuvstart på Bokdagarna. Bokdagar i Dalsland tjuvstartade i Åmål i torsdags kväll med radiostjärnan Christer Lundberg, som framträdde på Café XO. Det blev en festlig kväll, med konfetti yrande i luften.

I dag fortsätter paraden av stjärnförfattare på Kulturmagasinet. Bland annat gästas Åmål av David Lagercrantz, Martina Haag och Göran Hägg.

Redaktör: Roger Pettersson

Artikeltaggar

ÅmålBokdagar i DalslandDalslandDavid LagercrantzFestivalerFotbollGöran HäggInger NordströmKulturmagasinetLitteraturMartina HaagMusik

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.