Hoppa till huvudinnehållet

Strong De La Hoya tvåa i Rättviks stora B-tränarlopp

Publicerad:
Strong De La Hoya i segerdefilering efter ett lopp tidigare under säsongen, då med Julia Nilsson i sulkyn.
Strong De La Hoya i segerdefilering efter ett lopp tidigare under säsongen, då med Julia Nilsson i sulkyn. Foto: Björn Martinsson

Åmålstränade Strong De La Hoya gjorde ett strongt lopp och blev tvåa på V75-dagen i Rättvik.

Ägare, tränare och uppfödare till den duktige åttaåringen är Ann-Christin Edvardsson och Roger Johnsson och i sulkyn på Rättvikstravet satt Magnus A Djuse.

Från springspåret blev det snabbt till ledningen och kort senare släppte Djuse över till Myresjös Timeout. Det blev också dessa två som gjorde upp där Myresjös Timeout segrade på 1.13,9/2 640 meter med Strong De La Hoya tiondelen sämre, dryga längden bakom på sitt nya rekord.

I detta ramlopp innan V75-starten var förstapriset på hela 100 000 kronor där Strong De La Hoya fick med sig 50 000 kronor för sitt andrapris.

Den långa resan från Brålanda till Rättvik och hem blev nog lätta mil efter den fina prestationen.

Wilma Weeny trea i Örebro

Från Örebro kan vi rapportera om ett fint tredjepris för Malin Gustavssons treåring Wilma Weeny som noterade nya rekordet 1.16,1/2 160 meter.

Körde stoet gjorde Årjängs Kristian Lindberg.

Tredjepris blev det också på Åby för Roger Anderberg och Upcoming Artist och detta till ett försök till K.G. Bertmarks Minne på Jägersro under Derbyhelgen.

Åmålshästen gjorde ett bra lopp och fick dra tåget ute i tredjespår och noterade fina tiden 1.13,7a/2 140 meter. Tredjepriset räckte dock inte till final där de två första kvalificerade sig.

Artikeltaggar

ÅmålstravetÅrjängKristian LindbergMyresjöRättvikRekordRoger AnderbergSportTravV75

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.