Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Fem världsmästare på besök i Åmål

Publicerad:
Fem bordtennisvärldsmästare på besök i Åmål. Bakre raden fr.v. Tomas von Scheele, världsmästare i herrdubbel 1991, Ulf ”Tickan” Carlsson herrdubbel 1985. Längst fram fr.v. Jan-Ove Waldner, världsmästare i singel 1989 och 1997, samt olympisk mästare 1992, Jörgen Persson, singelvärldsmästare 1986 och Peter Karlsson, världsmästare i dubbel 1991.
Fem bordtennisvärldsmästare på besök i Åmål. Bakre raden fr.v. Tomas von Scheele, världsmästare i herrdubbel 1991, Ulf ”Tickan” Carlsson herrdubbel 1985. Längst fram fr.v. Jan-Ove Waldner, världsmästare i singel 1989 och 1997, samt olympisk mästare 1992, Jörgen Persson, singelvärldsmästare 1986 och Peter Karlsson, världsmästare i dubbel 1991. Foto: PD:s arkiv

Här är något av det som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50, 25 och 10 år sedan.

1973

Tom Heurlin AB har välkomnats till Ånimskog. En delegation från Ånimskogs samhällsförening – hrr Gustaf Bäckström, Vidar Eriksson och Hilmer Hermansson – uppvaktade i onsdags verkst. dir. Carl Köster och ingenjör Uno Karlsson i Tom Heurlin AB och önskade dem och företaget välkomna till Ånimskog.

1998

Fem världsmästare runt borden. Vi lyckades fånga fem pingisvärldsmästare på en bild. Fem mästare på besök i Åmål.

Bordtennislandslaget är laddat på träningarna, men uppskattar också kringarrangemangen under landslagslägret.

Åmålsklubben Hagens AIK stod för inbjudan och cirka 100 deltagare från Ärtemarks IF, Melleruds BTK, Säffle BTK, Långseruds IF och Dingleviks SK hade kommit.

– Det är förstås givande för unga bordtennisknattar att få se världens bästa träna på nära håll. Det var också givande för oss klubbar att få träffa Ulf ”Tickan” Carlsson, säger Rolf Karlsson, som håller i trådarna hos Hagens AIK.

2013

Härlig sommarkväll när Tv-laget bjöd på underhållning på Svanevallen. När Tv-laget kom till Svanevallen på måndagskvällen fick arrangören Svanskogs IF den fina sommarkväll de önskade sig.

Tv-laget vann matchen med 4–1 och visade upp ett underhållande spel. Robert Prytz och Gary Sundgren spelade mittbackar, Abgar Barsom styrde spelet på mitten och Andreas Andersson på topp var lite snabbare än Svanskogs mittback Lennart ”Kral” Andersson.

Redaktör: Roger Pettersson

Artikeltaggar

ÅmålAndreas AnderssonÅnimskogÄrtemarks IFBordtennisFotbollGary SundgrenLångseruds IFLennart "Kral" AnderssonNäringslivRobert PrytzSamhälleSportSvanevallenSvanskogs IF

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.