Hoppa till huvudinnehållet

Explode nära segern igen – tredje knappa förlusten i år

Publicerad:
Explode, här från tidigare start med Marcus Hultman i sulkyn. På Färjestad var det Julia Nilsson som skötte tömmarna där det blev ett andrapris i en målfotoduell.
Explode, här från tidigare start med Marcus Hultman i sulkyn. På Färjestad var det Julia Nilsson som skötte tömmarna där det blev ett andrapris i en målfotoduell. Foto: Björn Martinsson

Vid Färjestads V64-tävlingar i måndags var det åter nära seger för Explode.

Åmålshästen tränas av Tomas Eklund och kördes i V64-avdelning 4 av Julia Nilsson.

Det blev en målfotoförlust igen för den fyraårige Amaru Boko-sonen som svarade för en flott avslutning över upploppet.

Explode satt fint med i andra utvändigt vid ingången av sista sväng då framförvarande ekipage galopperade och störde Explode som tappat fart och ett par längder.

Avslutningen var sedan av bästa märke och stort ledande favoriten Pwojtech Vrijthout höll dock undan på målfoto.

– Vi har inte haft den rätta turen i de täta slutstriderna och detta var tredje knappa förlusten i år. Nu blev i också störda i sista sväng vilket också blev loppavgörande.

– Hästen är fräsch och fin vilket känns bra och nu siktar vi mot V75 framåt hösten, sa en inte alltför nedslagen tränare i Tomas Eklund.

Explode noterade tiden 1.15,9/2 660 meter och fick för sitt andrapris 12 500 kronor.

Fjärdepriset i detta lopp gick till Roger Anderberg och Il Frate Am som avslutade bra efter att suttit invändigt en bra bit nere i fältet.

Artikeltaggar

ÅmålstravetFärjestadFärjestads travbanaFärjestadstravetJulia NilssonRoger AnderbergTravV64V75

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.