Hoppa till huvudinnehållet

Molly Hammar har covid och ställer in i Åmål – de här ersätter

Publicerad:
Molly Hammar har insjuknat i covid och kan inte uppträda i Åmål i kväll.
Molly Hammar har insjuknat i covid och kan inte uppträda i Åmål i kväll. Foto: Henrik Montgomery/TT

Det blir ingen gratisspelning med Molly Hammar på udden i Åmål i kväll. Stjärnan har fått covid.

Men ersättarna har nu meddelats.

Sångerskan och artisten Molly Hammar var det självklara dragplåstret i stadsfestivalen Åmålskalaset som drar igång just nu i centrala Åmål.

I kväll skulle Molly Hammar ha framträtt på stora scenen vid udden.

Men hon har drabbats av covid, meddelar hon på arrangerande Åmåls kommuns Facebooksida:

– Har fått corona är är så pass sjuk att jag tyvärr inte kan genomföra kvällen, skriver Molly Hammar i sitt meddelande som avslutas med:

– Jag är övertygad om att vi ses en annan gång.

Molly Hammar beklagar det som hänt:

– Är så fruktansvärt ledsen över att meddela att jag behöver ställa in i kväll på grund av sjukdom.

Åmåls kommun skrev direkt på sin Facebooksida att man jobbar för fullt med att hitta en ersättare som kvällens dragplåster.

Svenska Nause på Hultsfredsfestivalen 2012. Då var Nause en dj-duo, men numera kör Jacob Criborn på egen hand.
Svenska Nause på Hultsfredsfestivalen 2012. Då var Nause en dj-duo, men numera kör Jacob Criborn på egen hand. Foto: ADAM IHSE / TT

Vilka det blir är nu klart. Med kort varsel blir det i stället Nause som blir kvällens huvudnamn på udden. Svenska dj- och elektrohousestjärnan är inte lika känd i de breda kretsarna som Molly Hammar, men akten har storhits som ”Hungry hearts”, ”Dynamite”, Made of” och ”Perfect crime”. Nause gjorde också ”Can’t erase” med Rebecca & Fiona, ligger bakom några kända dj-remixar av bland annat musik av Britney Spears och Rebecca & Fiona och inte minst har Nause och Allertz remixat Molly Sandéns ”Vi ska aldrig gå hem”.

Dessutom kliver We Ghosts in på Åmålsscenen. Svensk-brittiska duon, med sångaren Jenny Woodall och multiinstrumentalisten John Christopher, befinner sig i krokarna och spelade häromdagen på Laholmen i Strömstad. Det här är en helt annan genre, mer åt singersongwriterhållet, men med inflytande och låtar från blues, jazz, pop, reggae och rock.

Axel Agdur och Bubas poporkester spelar också, som tidigare annonserat.

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls kommunCoronavirusetMolly Pettersson HammarMusik

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.