Hoppa till huvudinnehållet

Två bilar i frontalkrock på E45 – orsakade långa köer: ”Två personer till sjukhus”

Publicerad:
Arkivbild.
Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Strax innan klockan fem på söndagseftermiddagen larmades räddningstjänsten till en trafikolycka på E45, vid en korsning strax norr om Åmål.

Två ambulanser anlände vid olycksplatsen några minuter senare, men då hade räddningstjänstens två enheter ännu inte kommit fram.

– Det är två bilar som har krockat och det är två personer inblandade. Båda ska vara ur bilarna, detta enligt inringare på plats, säger Konstantina Sarigianniodou, teamledare på SOS Alarm, i ett tidigt skede.

Olyckan inträffade i södergående riktning och initialt var det stopp i trafiken i riktning mot Göteborg.

– Enligt inringare ska det röra sig om en frontalkrock och de två ambulanserna har lastat två personer och kört dem till sjukhus, säger Pernilla Blennow, teamledare på SOS Alarm.

Räddningstjänsten lämnade olycksplatsen vid 18.30 efter att ha slutfört sitt arbete.

Enligt Trafikverket hade stora köbildningar skapats i södergående riktning då det länge varit stopp i trafiken. Klockan 18.45 var det åter full framkomlighet och köerna kunde då lätta.

Olyckan hade ingen påverkan på trafiken norrut.

En tredje bil smet från platsen

Polisen utreder olyckan på plats.

– Det ska faktiskt röra sig om tre bilar, men där en ska ha smitit från olycksplatsen. Vi är fortfarande kvar på platsen men det verkar inte vara några allvarliga skador, säger Sara Lund, vakthavande befäl vid polisen i region Väst vid klockan 18.20.

”Inte iakttagit väjningsplikt”

Strax efter klockan 19 var utredningen klar på plats.

– Vi kommer att skriva en anmälan om att man inte iakttagit väjningsplikt. En kvinna i 30-årsåldern blir misstänkt då hon kört rakt ut utan att ha uppsikt. Den andra bilen kördes också av en kvinna, hon i 50-årsåldern.

Båda bilarna fick bärgas från olycksplatsen.

Artikeltaggar

ÅmålE45OlyckorOlyckor och katastroferTrafikolyckor

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.