Hoppa till huvudinnehållet

Novellförlag ger ut PD-krönikör i fint sällskap: ”Känns jätteroligt”

Publicerad:
2022 fick Shahad Ali Mohamed ta emot Dalslands Sparbanks Skrivarstipendium för unga. Magnus Olsson, vd Dalslands Sparbank, delade ut stipendiet. Med på scenen fanns även Bokdagar i Dalslands verksamhetsledare Victor Estby.
2022 fick Shahad Ali Mohamed ta emot Dalslands Sparbanks Skrivarstipendium för unga. Magnus Olsson, vd Dalslands Sparbank, delade ut stipendiet. Med på scenen fanns även Bokdagar i Dalslands verksamhetsledare Victor Estby. Foto: Andreas Dagström

Provinstidningens krönikör Shahad Ali Mohamed, 16, är en av fyra författare i nya novellasken ”I gränslandet” som släpps i dagarna. Shahad Ali Mohamed bidrar med den prisade novellen ”Det här är mitt hem” som tidigare publicerats i PD.

Shahad Ali Mohamed är i fint sällskap när hon nu debuterar som författare, i Novellix nya boksläpp för unga. I författarkvartetten ingår nämligen barnboksveteranerna Katarina von Bredow och Mårten Melin samt kände deckar- och barnboksförfattaren Johan Theorin.

Varje författare bidrar med varsin novell i den så kallade novellasken ”I gränslandet”. Boken är förlagets första utgivning för läsare i ålderskategorin 9–12 år. Både spänning, mod, övernaturliga händelser och kärlek utlovas i de fyra novellerna.

Shahad Ali Mohamed: Borta bra men hemma bäst, men var är hemma?

Shahad Ali Mohamed bidrar med novellen ”Det här är mitt hem”. Novellen, som handlar om utanförskap och om känslan att aldrig riktigt känna sig hemma, var ursprungligen en skrivuppgift på Kristinebergskolan, då med namnet ”Borta bra men hemma bäst, men var är hemma?” Efter att en lärare uppmärksammat novellen fick den stor spridning på skolan och har sedermera även publicerats i Provinstidningen Dalsland. Hon har även belönats med Dalslands Sparbanks Skrivarstipendium för unga för samma novell.

– Att Novellix blir första förlag att publicera Shahad Ali Mohamed känns jätteroligt och att få vara med på hennes författarresa redan från start, säger Lena Hammargren, vd och grundare av Novellix.

”I gränslandet” släpps den 16 augusti.

 ”I gränslandet” rymmer enligt förlaget stora känslor i fyra små böcker.
”I gränslandet” rymmer enligt förlaget stora känslor i fyra små böcker.

I GRÄNSLANDET

Novellerna som ingår i boken:

Fantasin, av Mårten Melin

Olivia, av Katarina von Bredow

Kom och hjälp mig, av Johan Theorin

Det här är mitt hem, av Shahad Ali Mohamed

Skrivarstipendiat blir PD:s nya krönikörShahad från Åmål tog emot skrivarstipendiet – tackade sina lärare

Artikeltaggar

DalslandDalslands SparbankDeckareFörfattareJohan TheorinKatarina von BredowLitteraturNovellix

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.