Hoppa till huvudinnehållet

Partystämning hela dagen under Åmålskalaset – Nause show avslutade kvällen

Publicerad:
Affischnamnet Molly Hammar fick ställa in sitt framträdande på Åmålskalaset på grund av sjukdom. Hon  ersattes av Nause, som verkade trivas på Åmålskalaset. Området framför scenen fylldes snabbt på med publik när Nause började sin spelning och stämningen var god.
Affischnamnet Molly Hammar fick ställa in sitt framträdande på Åmålskalaset på grund av sjukdom. Hon ersattes av Nause, som verkade trivas på Åmålskalaset. Området framför scenen fylldes snabbt på med publik när Nause började sin spelning och stämningen var god. Foto: Karin Olsson

Trots att dragplåstret Molly Hammar ställde in, blev det ett lyckat Åmålskalas som kulminerade med elektrohous-DJ:n Nause och hans musik.

Under hela dagen pågick aktiviteter på festivalområdet.

Under lördagen var det dags för Åmålskalaset och karuseller samsades med loppisbord, föreningsaktiviteter, matvagnar och marknadsstånd.

Så löste kommunen Mollys sena avhopp: ”Intensivt jobb”

På grund av sjukdom ställde tyvärr affischnamnet Molly Hammar in sin spelning, men ersattes av duon We Ghosts och DJ- electrohouse-akten Nause.

Försäljning på kvällen

Från Fisktorget och ner mot Marinan sträckte sig under lördagen en rad med marknadsstånd där vissa av utställarna och försäljarna höll öppet under hela kvällen.

Nause har haft globala framgångar på listor och klubbar med låtar som ”Hungry hearts” och ”Dynamite”och haft hundratals miljoner lyssningar på Spotify. Bakom DJ-, electro- och houseakten Nause står Jacob Criborn.
Nause har haft globala framgångar på listor och klubbar med låtar som ”Hungry hearts” och ”Dynamite”och haft hundratals miljoner lyssningar på Spotify. Bakom DJ-, electro- och houseakten Nause står Jacob Criborn. Foto: Karin Olsson

Honung och havtorn, hantverksmässigt tillverkat godis, rökt fisk, oliver och mejeriprodukter från jerseykor var en del av vad som bjöds ut till försäljning och provsmakning.

Snabba och snälla karuseller

I området kring Gamla kyrkan snurrade chokladhjul och såväl snabba som snälla karuseller. Loppisförsäljarna i parken fick sällskap av både karateutövare och basketbollkastare och längre in i parken – och inne i kyrkan – visade fler föreningar och verksamheter upp sig med hjälp av olika aktiviteter. Det gick bland annat att prova på golf, boule, sång, dataspel och käpphästhoppning.

Megatrackbanan, en lång och avancerad variant av hoppborg, lockade de äventyrslystna av barnen.

Freya Karlsson tog en åktur i en av tekopparna under lördagsförmiddagen.
Freya Karlsson tog en åktur i en av tekopparna under lördagsförmiddagen. Foto: Karin Olsson

Den hungrige eller fikasugne kunde stilla sitt begär med mat från Thailand eller Mellanöstern och med churros, munkar, langos, pizza, mjukglass och nymalet kaffe. Ute på udden fylldes också uteservering och krogtält på med folk under kvällens gång.

Snygg stämsång

Det stora affischnamnet för Åmålskalaset Molly Hammar meddelade på lördagsmorgonen att hon tyvärr var tvungen att ställa in sin spelning på grund av sjukdom. Detta ledde förstås till extra aktivitet hos arrangörerna för att lösa situationen. Men ersättare hittades, programtiderna ändrades och istället för den populära, men insjuknade, sångerskan blev det två helt olika akter som ersatte henne på scenen.

Johan Tisell och döttrarna Lexie och Lovie Tisell målade tillsammans inne i Gamla kyrkan.
Johan Tisell och döttrarna Lexie och Lovie Tisell målade tillsammans inne i Gamla kyrkan. Foto: Karin Olsson

Efter Axel Agdurs inledande del av konsertprogrammet var det duon We Ghosts som fick inta scenen som byggts upp bakom hembygdsmuseet. Duon som består av Jenny Woodall och John Christopher bjöd på en skön genreblandning mellan rock, jazz, pop, blues och folksång med snygg stämsång, skickligt gitarrspel och härlig spelglädje och humor.

Oförtjänt tomt

Det var oförtjänt tomt på området framför scenen när We Ghosts spelade, men det började fyllas på framåt 21.30 när kvällens andra ersättare Nause tog över med DJ-electro-housemusik, ljusshow, medryckande beats och partystämning.

Kvällen avslutades med Bubas poporkester från Säffle.

Konsertkvällen från scenen på Udden inleddes av Åmålskillen Axel Agdur, som bland annat bjöd på covers på låtar av Mando Diao och Lisa Ekdahl.
Konsertkvällen från scenen på Udden inleddes av Åmålskillen Axel Agdur, som bland annat bjöd på covers på låtar av Mando Diao och Lisa Ekdahl. Foto: Karin Olsson
We Ghosts består av svenskan Jenny Woodall och engelsmannen John Christopher. Duon har spelat tillsammans sen 2003, turnérar flitigt och spelar både i Skandinavien, England och flera andra länder. We Ghosts gav prov på tät stämsång, skickligt gitarrspel och personliga tolkningar av kända låtar i en genreblandande stil som rör sig mellan blues, rock, jazz, pop och folksång.
We Ghosts består av svenskan Jenny Woodall och engelsmannen John Christopher. Duon har spelat tillsammans sen 2003, turnérar flitigt och spelar både i Skandinavien, England och flera andra länder. We Ghosts gav prov på tät stämsång, skickligt gitarrspel och personliga tolkningar av kända låtar i en genreblandande stil som rör sig mellan blues, rock, jazz, pop och folksång.
Under dagtid på lördagen var det full aktivitet på festivalområdet. Ungdomar från IFK Åmål Basket visade upp den nystartade verksamheten som har träningar i både Säffle och Åmål. Eben Louw satte flera skott och fick prova att dunka.
Under dagtid på lördagen var det full aktivitet på festivalområdet. Ungdomar från IFK Åmål Basket visade upp den nystartade verksamheten som har träningar i både Säffle och Åmål. Eben Louw satte flera skott och fick prova att dunka. Foto: Karin Olsson
Den långa megatrackbanan lockade äventyrslystna barn till lek och klättring.
Den långa megatrackbanan lockade äventyrslystna barn till lek och klättring. Foto: Karin Olsson
Marcus Stålhandske var en av de som framträdde i Gamla kyrkan under dagen.
Marcus Stålhandske var en av de som framträdde i Gamla kyrkan under dagen. Foto: Karin Olsson
Karuseller fanns av flera sorter. Lovisa Simonsson och Livia Ovesen tog en sväng med en av bilarna.
Karuseller fanns av flera sorter. Lovisa Simonsson och Livia Ovesen tog en sväng med en av bilarna. Foto: Karin Olsson
Ellinor Wiman ledde en liten sångstund för barn under förmiddagen. Christina och Caspian Blanck, Mattias, Felicia och Birgitta Lindh, samt Lexie, Johan och Lovie Tisell deltog i sång och rörelser.
Ellinor Wiman ledde en liten sångstund för barn under förmiddagen. Christina och Caspian Blanck, Mattias, Felicia och Birgitta Lindh, samt Lexie, Johan och Lovie Tisell deltog i sång och rörelser. Foto: Karin Olsson
Föreningen Shotokan Karate Åmål JSKA hade en uppvisning. Som avslutning bjöd några av ledarna på smakprov på kampsportens mer spektakulära tekniker där publiken fick se både trästavar och stenplattor klyvas.
Föreningen Shotokan Karate Åmål JSKA hade en uppvisning. Som avslutning bjöd några av ledarna på smakprov på kampsportens mer spektakulära tekniker där publiken fick se både trästavar och stenplattor klyvas. Foto: Karin Olsson
Ebbot Hamilton från Oslo gillar golf och passade på att träna utslag med Forsbacka golfklubb under Åmålskalaset.
Ebbot Hamilton från Oslo gillar golf och passade på att träna utslag med Forsbacka golfklubb under Åmålskalaset. Foto: Karin Olsson
Åmåls Bouleklubb startade i mars i år och har nu ett femtiotal medlemmar. Ann Wittemyr, Torbjörn Härke, Conny Wittemyr och Bianca Eneström fanns på plats i parken och såg till att både unga och gamla fick prova på att spela.
Åmåls Bouleklubb startade i mars i år och har nu ett femtiotal medlemmar. Ann Wittemyr, Torbjörn Härke, Conny Wittemyr och Bianca Eneström fanns på plats i parken och såg till att både unga och gamla fick prova på att spela. Foto: Karin Olsson
Det var många barn som provade ridklubbens lilla hinderbana för käpphästar.  Åmåls ridklubbs ungdomsgrupp hjälpte till. I övre raden står Nova-Li Berg, Sofie Edfeldt och Amanda Sandin. Framför käpphästarna sitter Ella Carlsson, Ingrid Rådberg och Ella Eklund.
Det var många barn som provade ridklubbens lilla hinderbana för käpphästar. Åmåls ridklubbs ungdomsgrupp hjälpte till. I övre raden står Nova-Li Berg, Sofie Edfeldt och Amanda Sandin. Framför käpphästarna sitter Ella Carlsson, Ingrid Rådberg och Ella Eklund. Foto: Karin Olsson
Nause fick med sig publiken och det blev lite partystämning på Udden.
Nause fick med sig publiken och det blev lite partystämning på Udden. Foto: Karin Olsson
Adrianna Zawada och Marie Forsgren representerade lokalföreningen av Rädda Barnen. De hade bland annat med sig information om ”Safe place” en ny app för barn och unga med övningar för att minska stress och oro.
Adrianna Zawada och Marie Forsgren representerade lokalföreningen av Rädda Barnen. De hade bland annat med sig information om ”Safe place” en ny app för barn och unga med övningar för att minska stress och oro. Foto: Karin Olsson
Gunnar Johansson från Torsbol på Värmlandsnäs sålde hantverksmässigt tillverkat godis hela dagen och kvällen.
Gunnar Johansson från Torsbol på Värmlandsnäs sålde hantverksmässigt tillverkat godis hela dagen och kvällen. Foto: Karin Olsson
Det fanns ett flertal olika välsmakande matvaror att mätta sig med. Agneta Lace från Karlstad kunde erbjuda pizzor.
Det fanns ett flertal olika välsmakande matvaror att mätta sig med. Agneta Lace från Karlstad kunde erbjuda pizzor. Foto: Karin Olsson
Lovisa Theander från Göteborg fick smaka havtornsnektar av Wiveka Siljeros, som tillsammans med Börje Ek visade och sålde olika produkter av havtorn.
Lovisa Theander från Göteborg fick smaka havtornsnektar av Wiveka Siljeros, som tillsammans med Börje Ek visade och sålde olika produkter av havtorn. Foto: Karin Olsson
Handkrämer, smaksatt honung och andra honungs- och bivaxprodukter såldes av PG Karlsson och Pernilla Appelquist från Bohus.
Handkrämer, smaksatt honung och andra honungs- och bivaxprodukter såldes av PG Karlsson och Pernilla Appelquist från Bohus. Foto: Karin Olsson
Bosse Wakman från Karlstad hade haft en bra dag på Åmålskalaset med sin lilla mobila kaffebar.
Bosse Wakman från Karlstad hade haft en bra dag på Åmålskalaset med sin lilla mobila kaffebar. Foto: Karin Olsson

Artikeltaggar

ÅmålAxel AgdurBluesGamla kyrkanIFK ÅmålJazzKarlstadPopRädda BarnenSamhälle

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.