Hoppa till huvudinnehållet

Så löste kommunen Mollys sena avhopp: ”Intensivt jobb”

Publicerad:
Nause har haft globala framgångar på listor och klubbar med låtar som ”Hungry hearts” och ”Dynamite”och haft 100-tals miljoner lyssningar på Spotify. Bakom dj-, electro- och houseakten Nause står Jacob Criborn.
Nause har haft globala framgångar på listor och klubbar med låtar som ”Hungry hearts” och ”Dynamite”och haft 100-tals miljoner lyssningar på Spotify. Bakom dj-, electro- och houseakten Nause står Jacob Criborn. Foto: Karin Olsson

Molly Hammars sena avhopp från Åmålskalaset gav kommunens festfixare ett rejält stresspåslag. Tack vare kontakter lyckades de med kort varsel få den internationellt kände diskjockeyn Nause att ta vägen förbi Åmål, på väg till spelningen på Way out west i Göteborg.

– Det var kul att många barn och ungdomar fick uppleva Nause i Åmål, säger Jenny Christensen, näringslivsutvecklare på Åmåls kommun.

”Festivalfixarna” Jenny Christensen, näringslivsutvecklare på Åmåls kommun, och Adam Staf, kommunikatör på Åmåls kommun, var på väg att avsluta fredagens arbetsdag när de nåddes av beskedet att lördagens stora dragplåster på Åmålskalset, Molly Hammar, tvingades ställa in då hon insjuknat i covid-19.

Hade ni fått några indikationer på att Molly Hammar skulle behöva ställa in?

– Vi hade fått lite indikationer tidigare på fredagen att hon kanske inte skulle kunna köra hela spelningen, utan korta ner det lite. Men att hon skulle bli helt däckad trodde vi inte, säger Jenny Christensen.

Partystämning hela dagen under Åmålskalaset – Nause show avslutade kvällen

Ett intensivt arbete med att hitta en ersättare påbörjades, där flera olika namn diskuterades.

– Vi hade bland annat en annan sångerska som har varit med i ”Så mycket bättre”, ett stort namn, på gång, säger Jenny Christensen.

– Situationen var inte helt lätt med tanke på tidsaspekten. Sedan var ju många artister redan inbokade på Way out west i Göteborg. Det är många artister som är där även privat.

Sedermera skulle Way out west istället visa sig bli en del av lösningen. Via kontakter fick Adam Staf, kommunikatör på Åmåls kommun, nämligen kontakt med den internationellt kände diskjockeyn Jacob Criborn, med artistnamnet Nause, som skulle spela på Way out west senare under lördagsnatten. Nause, som utgår från Stockholm, tackade ja till att göra ett stopp i Åmål på lördagskvällen, på väg ner till spelningen i Göteborg.

– Hans utrustning var redan i Göteborg, så vi fick fixa in lite annan utrustning, säger Adam Staf.

Bjöd på klassiker

Även om Molly Hammar är ett större namn för den breda massan i Sverige, blev Nause en bra lösning, menar Adam Staf. Då Nause mixade in klassiker från artister som Carola och Abba, verkade han även lyckas charma den något äldre målgruppen i publikhavet.

– Det är inte så ofta Nause kör inför så många olika åldrar. Det var väldigt roligt att se barn och ungdomar framme vid scen, tyckte han. Han spelar oftast på nattklubbar annars, säger Adam Staf.

Även svensk-brittiska duon We Ghosts kallades in på lördagskvällen.

”Hela Åmål ställde upp”

På det stora hela är kommunen nöjd med Åmålskalaset. Marknaden, tivolit och föreningsaktiviteterna tidigare under dagen lockade många ner till stan. Det fina marknadsvädret bidrog säkerligen till det. Det var först när kvällens sista band, Bubas poporkester, skulle gå på som regnet började falla.

– Publiken försökte ändå hänga i även när Bubas poporkester spelade. Vi är otroligt glada för att hela Åmål ställde upp och bjöd till. Jag tror att det var uppskattat att föreningarna fick visa upp sig och visa vad som finns inför terminen. Jag vill rikta ett stort tack till alla som hjälpte till att få det på plats, säger Jenny Christensen.

Ställde in i Kalmar

Molly Hammar skulle ha spelat på Rix FM-festivalen i Kalmar i fredags men tvingades ställa in även den konserten.

– Hon var väldigt ledsen över att behöva ställa in. Hon vill gärna komma hit en annan gång, säger Adam Staf.

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls kommunArtisterFestivalerGöteborgJenny ChristensenKonserterMolly Pettersson HammarMusikNöje/KulturSpelningar

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.