Hoppa till huvudinnehållet

Tidigare kyrkoherden Gustav Thorstensson har avlidit

Publicerad:
Gustav Thorstensson. Foto: Privat

Tidigare kyrkoherden i Högsäter Gustav Thorstensson har avlidit i en ålder av 75 år. Han var född och uppväxt i Sundals-Ryr och kom att ägna hela sitt liv åt prästuppdraget.

Han prästvigdes efter sina teologistudier 1974 och blev då pastorsadjunkt i Holms församling utanför Mellerud. 1976 fick Gustav Thorstensson en tjänst i Högsäters pastorat och året därpå blev han dess kyrkoherde. Under 1990 sökte han och fick tjänsten som kyrkoherde i Frändefors församling, där han stannade till 1996.

Därefter vände han tillbaka till Högsäters pastorat och var dess kyrkoherde fram till sin pensionering 2013. Han var under sina sista yrkesverksamma år även kontraktsprost under tolv år för Södra Dals kontrakt. Förutom prästyrket var han även aktiv kyrkopolitiker i kyrkomöten samt regionpolitiken.

Gustav Torstensson tyckte mycket om att träffa människor både privat och i yrkeslivet. Han var en mycket omtyckt präst och blev väldigt ofta anlitad vid dop, bröllop och begravningar även efter sin pensionering. Hans stora fritidsintresse var jakt, fiske, skog och natur.

Den bortgångne sörjs närmast av makan Gunvor och barnen Solveig, Gisela och Paul med familjer.

Artikeltaggar

DödsfallEtik och religionFörsamlingarFrändeforsHögsäterHögsäters församlingMänskligtMellerud

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.