Hoppa till huvudinnehållet

”Porträtt på pizza och folk” årets sista utställning i Not Quites galleri

Publicerad:
Malin Robertson Harén har årets sista utställning, ”Porträtt på pizza och folk”, på Not Quite. Här foto på den något udda pizzan ”Homografiska” som är garnerad med rödbetscremefraiche med vitlök, röd spetskål, grillost, picklad rödlök, nyplockade blåbär, rödklöverblommor och lagrad prästost.
Malin Robertson Harén har årets sista utställning, ”Porträtt på pizza och folk”, på Not Quite. Här foto på den något udda pizzan ”Homografiska” som är garnerad med rödbetscremefraiche med vitlök, röd spetskål, grillost, picklad rödlök, nyplockade blåbär, rödklöverblommor och lagrad prästost. Foto: Malin Robertson Harén

På lördag öppnar årets sista utställning, ”Porträtt på pizza och folk”, i Not Quites galleri, en fotoutställning av fotografen Malin Robertson Harén. Förutom pizza och mathantverk handlar utställningen om människorna i Dalsland.

Not Quite är öppet fram till den 10 september och utställningarna i Oceanhuset, parken och Homografiska museet pågår till dess. Däremot håller Not Quite Café och Bistro öppet september ut.

Den 26–27 augusti är det dags för matfestivalen Glupsk på Dalsland på Not Quite och Fengersfors bruk och då tycker Malin Robertson Harén att det passar bra med en fotoutställning med tema på mat.

Pågående bokprojekt

”Porträtt på pizza och folk” är en utställning med bilder från Malin Robertson Harén pågående bokprojekt, där hon arbetar med tillsammans med det vedugnsgräddade surdegsbageriet Brukets godaste, som förutom pizza och mathantverk handlar om människorna i Dalsland.

Detta är Malin Robertson Haréns andra bokprojekt, det första hon gjorde var ”Karossen – 100 år av arbete” som hon gjorde tillsammans med Lars Andersson Schaar. Den boken kom ut 2017.

Brukets godaste öppnade 2011 och förutom att baka bröd gör de surdegspizza och varje pizzafredag bjudit in olika personer att skapa sin egen godaste pizza, en specialpizza utöver de fyra fasta som finns på menyn.

Kreativt och konstnärligt

Malin Robertson Harén tycker själv att det låter en smula konstigt att ha en fotoutställning med bilder på pizzor, men hon menar att mat dels kan vara oerhört kreativt och konstnärligt och som fotograf har hon har försökt att variera bilderna så mycket som möjligt och försökt att hitta roliga miljöer på och kring bruket samtidigt som hon letat efter ljus som gör att pizzan ser god ut och gör sig bra på bild, vilket varit en utmaning.

Malin Robertson Harén har det senaste året visar gått en kockutbildning på heltid. Här visar hon upp vegoköttbullarna som kockeleverna gjorde inför Dalslands Skafferis julbord.
Malin Robertson Harén har det senaste året visar gått en kockutbildning på heltid. Här visar hon upp vegoköttbullarna som kockeleverna gjorde inför Dalslands Skafferis julbord. Foto: Roger Pettersson
Pizzan ”Bruksbryggeriets godaste” består av ölmarinerad oxfilé från Grön ko, gorgonzola, vitlöksolja, tomater, Brukets godastes tomatsås och lagrad prästost.
Pizzan ”Bruksbryggeriets godaste” består av ölmarinerad oxfilé från Grön ko, gorgonzola, vitlöksolja, tomater, Brukets godastes tomatsås och lagrad prästost. Foto: Malin Robertson Harén

Artikeltaggar

Brukets godasteDalslandFengersforsMalin Robertson HarénNöje/KulturNot QuiteUtställningar

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.