Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Åmålsgalleria öppnas på internet

Publicerad:
1998 var Jonas Askås, tillsammans med kollegan Ebbe Johansson, i färd med att skissa på en internetgalleria för Åmålsbutikerna.
1998 var Jonas Askås, tillsammans med kollegan Ebbe Johansson, i färd med att skissa på en internetgalleria för Åmålsbutikerna. Foto: PD

Här är något av det som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50, 25 och 10 år sedan.

1973

Sevärdhet i Tisselskog åter öppen för allmänhet. Hällristningarna i Tisselskog står nu åter öppna för turister och andra intresserade. Detta i och med att Lantbruksnämnden köpt den fastighet vilken tidigare ägdes av en lantbrukare som inte gillade att besök gjordes vid hällristningarna som han för övrigt betecknade som humbug. Strömmen av turister har varit livlig under hela sommaren berättade närboende för PD vid vårt besök.

1998

Lokal framtidssatsning på nätet. För en månad sedan fick Säffle en egen galleria på internet där internetanvändare kan besöka butiker och även göra inköp via internet. Nu är det Åmåls tur. ”I nästa vecka kommer vi att börja kontakta företag i Åmål angående Åmålsgallerian”, säger Jonas Askås vid Coffee Interactive som står bakom gallerian i Säffle.

2013

Läget värre än befarat för Åmåls bluesfest. Flera hundratusen kronor saknas för att det ska kunna bli en bluesfest i Åmål 2014. Det har blivit allt mer uppenbart att en förändring i arrangemanget måste till för att bluesfesten ska kunna överleva. ”Jag trodde inte att det var så illa som det nu har visat sig vara. Det saknas mellan 250 000 och 300 000 kronor för att vi ska kunna anordna en festival nästa år”, säger bluesföreningens ordförande Nils Lönnsjö.

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls bluesfestÅmåls bluesföreningBostad och byggenButikerFastigheterFestivalerHandelInternetJonas AskåsSäffleSamhälleTisselskog

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.