Hoppa till huvudinnehållet

Tollebols säsong avslutas med Kvarnens dag: ”Känns mer intensivt än i fjol”

Publicerad:
På lördag är det Kvarnens dag vid Tollebol. På motsvarande dag i fjol hade kusinerna Alma och Julia Saarikoski det mysigt hos fåren.
På lördag är det Kvarnens dag vid Tollebol. På motsvarande dag i fjol hade kusinerna Alma och Julia Saarikoski det mysigt hos fåren. Foto: Karin Olsson

På lördag avrundas säsongen på Tollebols kvarn med Kvarnens dag. Trots många regndagar i sommar upplever Ellionor Moberg, projektledare på Mötesplats Tollebol, att det varit många besökare i sommar.

– Det känns mer intensivt än i fjol då vi hade 7 000 besökare, säger hon.

Ellionor Moberg tycker att sommaren på Tollebol har varit bra, trots att regnskurarna duggat tätt. Cykelrundorna lockade i år fler deltagare än föregående år och under Bokdagar i Dalsland var det fullsatt under tälten vid scensamtalen trots flera regnskurar.

– Regnet har varit en utmaning i sommar, men en del besökare har kommit i gummistövlar och humöret har ändå varit på topp. För cykelrundorna var det inget rekordår, men fler deltagare än ifjol, så vi har vänt kurvan, säger Ellionor Moberg.

Populära kaniner

På lördag är det Kvarnens dag, som arrangeras av Åmåls västra byalag i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Det arrangeras tipspromenad för hela familjen och barnen får möjlighet att hälsa på djuren, som består av grisar, får, kalvar och de populära kaninerna.

– Framför allt kaninerna har blivit en riktigt dragplåster hos barnen i år.

På plats vid Tollebol på lördag finns även Åmåls ridskola som erbjuder ponnyridning längs den gamla landsvägen och barnen kan även prova på att gå på styltor och käpphästhoppning. För barnen kommer det att bjudas på aktiviteter som ponnyridning och käpphästhoppning och möjlighet att hälsa på djuren.

Närproducerad mat

I handelsboden finns både närproducerad och ekologisk mat, bland annat Tollebolsmjöl malt i stenkvarnen, naturbeteskött från Björkil, honung från Larsbol och grönsaker från Lyckans gård.

Kommunalrådet Michael Karlsson (M) inviger Kvarnens dag från scenen. Därefter blir det underhållning med Caisa Svanström, som framför egna visor och countrysånger, och mycket annat. Det kommer även att finnas en rad skickliga hantverkare på plats.

Artikeltaggar

ÅmålCaisa SvanströmDalslandEkologisktEllionor MobergGrönsakerHantverkMat och dryckMichael KarlssonNärproduceratTollebol

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.