Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Med kajak runt Vänern

Publicerad:
Mitt ute på Dalbosjön, mellan Hjortens udde och Hindens rev, har Marianne Gladh, Moje Björn, Göran Andersson, Kurt Gladh, Carsten Sörensen, Gudrun Lernman och Ingemar Andersson tagit en paus. Foto: PD

Här är något av det som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50, 25 och 10 år sedan.

1973

10000 höns i farten i Ånimskog. Västergården i Ånimskog har denna veckan invaderats av 10000 värphöns från Färgelanda och de har fått plats i den ombyggda ladugården. Så nu blir det ägg i massor från Ånimskog igen. Det är ju ett tag sedan äggproduktionen på Östra Korsbyn lades ner och man hoppas att det här försöket ska lyckas bättre.

– Man orkar helt enkelt inte med stressen och karriärjakten, säger förre kemiingenjören och nyblivne äggfarmaren Rune Stade som med maka Sonja och barn flytt Stockholm.

1998

Att ge sig ut på en 20-milafärd på kajak kan tyckas vara ett äventyr. Ett tiotal medlemmar i Åmåls Friluftsfrämjandes kajaksektion har gjort den turen och under de sju dagarna fick de uppleva närheten till naturen, flera härliga soldagar, men också hur vresig Vänern kan vara då det blåser. Men alla tog sig runt, från Åmål, via Hjortens udde, Hindens rev, Kållandsö och Lurö tillbaka till Åmål.

2013

IFK Åmåls knattar stöttade. David Johannessons Ljungskile SK spelade hemmamatch i helgen mot Falkenberg. Ett uppskattat inslag på läktaren under matchen på Skarsjövallen var IFK Åmåls P02-lag. De hejade fram sin idol, som gjorde två mål i matchen. David Johannesson tog med Åmålskillarna på en rundtur ända in i omklädningsrummet, gymmet och där Ljungskiles spelare äter efter varje träning på sin hemmaplan Skarsjövallen.

Artikeltaggar

ÅmålÅnimskogDavid JohannessonFotbollIFK ÅmålLjungskile SKNaturStressTräningVänernVård och omsorg

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.