Hoppa till huvudinnehållet

Fengersfors lyfts fram som lyckat exempel på omställning

Publicerad:
Reporter Andreas Dagström
Andreas Dagström
andreas.dagstrom@provinstidningen.se
Mie Felth berättar om Fengersfors omställningsresa på omställningsrörelsens årskonferens i Dals Rostock.
Mie Felth berättar om Fengersfors omställningsresa på omställningsrörelsens årskonferens i Dals Rostock. Foto: Andreas Dagström

Hur kan man skapa ett hållbart samhälle genom att börja med små, lokala förändringar? Det är en av knäckfrågorna som behandlas under omställningsrörelsens årskonferens, 8-10 september.

Bland annat kommer Fengersfors att framhållas som ett gott exempel.

Årets omställarkonferens hålls i Dals Rostock och välkomnar alla som delar rörelsen nyfikenhet på hållbarhetsfrågan.

Helgens tema är ”Berättelser från förort och bruksort”, med fokus på erfarenhet av krishantering och nycklar till att vända negativa trender.

Under konferensen deltar Gurgin Bakircioglu, som sade upp sig från Sveriges Radio för att leva så resurssnålt som möjligt, strida för klimaträttvisa och försöka göra miljörörelsen mer relevant i förorten.

Bakircioglus resa skildras i dokumentärfilmen ”Aldrig mer kebab”.

Ett mer lokalt Dalslandsexempel som kommer att lyftas är Fengersfors omställningsresa från bruksort på dekis till blomstrande kulturcentrum. Ortens talan förs bland andra av Mie Felth, kulturstrateg på Not Quite.

Artikeltaggar

BerättelserDals RostockDokumentärfilmFengersforsMie FelthNot QuiteSamhälleSveriges RadioTrender

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.