Hoppa till huvudinnehållet

Gustav Skålén 31:a SM i segling: ”Inte nöjd”

Publicerad:
SSÅV:s Gustav Skålén seglade SM i segling under helgen som gick och slutade på 31:a plats av 50 startande.
SSÅV:s Gustav Skålén seglade SM i segling under helgen som gick och slutade på 31:a plats av 50 startande. Foto: Privat

Under helgen tävlade Gustav Skålén från SSÅV i SM i segling i Västerås. Det blev dock inte riktigt som han hade hoppats. Till slut blev det en 31:a plats.

– Jag är inte riktigt nöjd, säger Skålén.

Som Gustav Skålén redan förra veckan hade förutspått, blev det för honom inga bra väderförhållanden under SM. Lätt vind som ofta skiftade blev för svårt för Gustav, som inte har så lång erfarenheter av att tävla E-jolle.

– Jag har underpresterat och inte seglat så bra. Det var väldigt lite vind och det skiftade mycket i riktning så det var väldigt komplicerade förhållanden att segla i och jag behärskade inte det så bra.

Allt som allt slutade Gustav på en 31:a-placering av ungefär 50 startande. Med tanke på det erfarna startfältet är det inte så dåligt.

– Jag tror att jag hamnade på 31:a plats till slut, så sex placeringar under det jag hade hoppats på. Det är inte extremt dåligt, men inte bra heller.

Tyskland nästa

Helgen den 1–3 september ska Gustav Skålén iväg på nästa utmaning. Då bär det av mot Kiel i Tyskland, där han ska tävla final i Youth Sailing Champions League tillsammans med fyra kompisar från Göteborg som han har tränar mycket med under åren.

– Där tävlar de bästa ungdomslagen i hela Europa, säger han.

Vad tror du om era chanser där?

– Bra fråga! När vi tävlade kval i Portugal i våras kom vi fyra trots lite stolpe ut i de sista dagarna, så med lite flyt och mer vind så borde allt kunna komma topp fem, säger Gustav Skålén.

Artikeltaggar

BåtarSäffleSeglingSSÅVVäderVind

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.