Hoppa till huvudinnehållet

Han blir ny vd för Vida Nössemark: ”Jag ser verkligen fram emot detta”

Publicerad:
Anders Andersson blir ny vd för Vida Nössemark.
Anders Andersson blir ny vd för Vida Nössemark. Foto: Pressbild

54-årige Anders Andersson blir ny vd för Vida Nössemark. Han kommer närmast från en tjänst som vd/skogsförvaltare på Orsa besparingsskog i norra Dalarna. Anders Andersson efterträder Styrbjörn Johansson som nu väljer att gå vidare i sin karriär.

Anders Andersson har också ett mångårigt förflutet inom råvaruanskaffning av rundvirke, men även produktion och logistik av biobränsle.

– Det ska bli väldigt intressant att få jobba i produktionsmiljö. Jag har följt Vida genom åren, och de är bland de bästa i klassen på att driva sågverk. Att få jobba vidare med det tillsammans med personalen i Nössemark är något jag verkligen ser fram emot, säger Anders Andersson.

Vida Nössemark.
Vida Nössemark. Foto: Helena Lindgren

Han fortsätter.

– Det är ett stort förtroende att få vara med och leda ett av Vidas välskötta sågverk och jag tar mig an den spännande uppgiften med stor tillförsikt och ödmjukhet. Tillsammans med våra duktiga medarbetare kommer vi att utveckla, förbättra och effektivisera verksamheten ytterligare, säger Anders Andersson.

På Vida Nössemark finns ett 70-tal anställda.

”Tufft i branschen”

– Det är lite tufft i branschen just nu och då får man försöka axla det. Kontakten med markägarna blir än viktigare framåt och att man har koll på logistiken. Det gäller att ständigt jobba med att få till förbättringar. Det ställs helt andra krav på ledarskapet idag jämfört med för bara tio år sedan, säger Anders Andersson.

Anders Andersson kommer ursprungligen från Småland. Hans fru kommer från Bohuslän och parets dotter bor idag i Norge.

Anders Andersson och hans fru kommer att bosätta sig i Strömstad.

– Det ska bli spännande lära känna en ny bygd, säger han.

Många utmaningar

Skogsbranschen står inför många utmaningar menar Vida Nössemarks nye vd.

– Vi behöver fråga oss vad vi ska vi göra av skogen, vad vi ska producera och sedan har vi den biologiska mångfalden att ta hänsyn till. Skogsbruket har förbättrats avsevärt under de senaste 20-25 åren. Men lite bekymrad kan man bli ibland när miljörörelsen och skogsindustrin för ett slags skyttevärnskrig mellan varandra. Det är bättre försöka se varandras behov och att samverka, säger Anders Andersson.

Anders Andersson påbörjar sin nya tjänst den 2 oktober.

Artikeltaggar

EkonomiLogistikNorgeNössemarkSågverkSamhälleSkogStrömstadVida Nössemark AB

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.