Hoppa till huvudinnehållet

Huvudlöst blev till fall

Publicerad:
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Greven Carl B Hamiltons huvudlösa kommentar till sverigedemokratens Richard Jomshofs dito huvudlösa inlägg om Muhammed, blev den gamle folkpartistens fall. Han beslöt att självmant (?) lämna sin riksdagsplats.

Sammanfattningsvis menade ju Hamilton att Jomshof visst kunde sitta kvar som riksdagens justitieutskotts ordförande. Men hade Jomshofs sagt samma sak om judar, ja då hade det blivit skillnad. Ett katastrofuttalande för liberalerna, som ju säger sig stå för en öppen syn på ras och religion.

Men var det ett ögonblick av tankekaos hos Hamilton? Eller speglar det den ibland troskyldiga sympati som folkpartister/liberaler hyser för Israel?

Under alla förhållanden är det inte så lätt för Johan Pehrson att ratta sitt rätt sargade parti.

Nu till Vingens hamn. Från min mormors hem fick jag ärva en sängkammarmöbel. Skulle vara tillverkad av en duktig bysnickare i Sjuhäradsbygden kring 1920. Faktiskt lite pampig, tycker jag. Och inte minst praktisk med skåp och lådor. Som nog rymde så gott som allt linne som en arbetarfamilj hade på den tiden.

En raritet. Trodde jag. Men kom ner på jorden när jag som medlem i LRF ju fick senaste numret av Land. Bra tidning.

Tidningen hade ett reportage om välkända Clas Ohlson i Insjön, en gång med katalog som så gott som alla killar och gubbar ivrigt tittade i. Numera har firman 221 butiker i Norden.

Till min förvåning fanns i Lands artikel en gammal ritning på just mormors förment unika möbel. Clas Ohlson hade en gång sålt 50.000 exemplar av denna ritning.

Jag befarar därför att det runt om i landet snickrats en hel av den. Kanske finns några också i våra trakter? Hör i så fall av er. Vad sägs om en sängkammarklubb?

Sune Tholin

Inte så unik?
Inte så unik? Foto: privat

Artikeltaggar

ButikerCarl HamiltonClas OhlsonInsjönIsraelJohan PehrsonLRFPolitikRichard JomshofTidningar