Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Långväga skidåkare rullade in

Publicerad:
I nästan två veckor färdades Robin Bryntesson genom Sverige på rullskidor till förmån för diabetesdrabbade barn och ungdomar. Foto: PD

Här är något av det som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50, 25 och 10 år sedan.

1973

Plöjningstävling i Tösse följdes av en stor publik. Liksom premiäråret blev kretsmästerskapet i plöjning en publik och sportslig succé. Det är norra och södra tössboavdelningarna av LRF som anordnar dessa tävlingar. Mycket folk hade sökt sig till Prästgården i Tösse där arrendatorn Hilding Karlsson var värd och domare. Erik Abrahamsson från Åmåls norra vann plöjningstävlingen före Lennart Eklund, även han från Åmåls norra.

1998

Elever fick inte åka skolbuss. Något snopna fick gymnasieeleverna i Dals Ed vända hemåt igen då de egentligen borde varit på väg med buss till skolan i Åmål. Anledningen var att chauffören vägrade låta eleverna följa med eftersom de inte hade några busskort. Korten låg och väntade på eleverna på skolan eftersom det ansågs för dyrt att skicka ut dessa i förväg. Älvsborgstrafiken gick i tisdags ut med ett pressmeddelande och beklagade det inträffade.

2013

Skidåkaren Robin Bryntesson förenar elitsatsning med välgörenhet. I tisdags rullade han in i Åmål för att samla in pengar till förmån för barn och ungdomar med diabetes.

Det var förra måndagen som 27-åringen lämnade sin hemby Rossön i Ångermanland. Slutmålet är Trollhättan där resan avslutas med deltagande i Alliansloppet.

– Jag kommer att ha åkt minst 1000 kilometer innan jag är färdig, säger han.

I Berga anslöt sex lokala motionärer innan färden fortsatte vidare mot dagens etappmål som var Åmål.

Artikeltaggar

ÄlvsborgstrafikenÅmålBussarDalslandDiabetesLRFNöje/KulturRobin BryntessonSportTösseVälgörenhetVård och omsorg

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.