Hoppa till huvudinnehållet

BMCC satsar hårt på framtiden

Publicerad:
Bengtsfors Motorcykel clubs sex ungdomar som tävlingskör. Övre raden från vänster: Elton Hildingsson, Loke Spjut, Arvid Eriksson o Arvid Hansen Enarsson. Sittandes från vänster Levi Spjut o Algot Eriksson.
Bengtsfors Motorcykel clubs sex ungdomar som tävlingskör. Övre raden från vänster: Elton Hildingsson, Loke Spjut, Arvid Eriksson o Arvid Hansen Enarsson. Sittandes från vänster Levi Spjut o Algot Eriksson. Foto: Pontus Nordwall

I Bengtsfors Motorcykel Club finns det sex tävlingsåkare bland klubbens ungdomar som kör 65 och 85 kubik. De har nu egna träningar och det har skett en stor utveckling de senaste åren.

– Arvid Hansen Enarsson, Arvid Eriksson och Loke Spjut har utvecklats mycket men övriga som är yngre har också gått framåt, säger Ulrik Enarsson i BMCC.

För att få dem att utvecklas ännu mer så försöker man bland annat få dit gästtränare och samarbeten med närliggande klubbar. I juli hade man bland annat en träningsdag med tidigare motocrossföraren Filip Turesson från Uddevalla.

– Att de får träna med åkare från andra klubbar är väldigt nyttigt och de kan sporra varandra att köra fortare, säger Ulrik Enarsson.

I år har ungdomarna i BMCC deltagit i 12-14 race där de bland annat kört i Skaraborgsfräsen, VGC Cup och så har de varit på en tävlingsvecka i Älvdalen. I vissa tävlingar år de också möta de bästa i Sverige som bland annat kör SM-tävlingar.

– Det vara en bra vecka i Älvdalen med fyra tävlingar där det gick bra för våra åkare. De bästa åkarna vi kör mot åker ruggigt fort och våra åkare är inte riktigt där än, säger Ulrik Enarsson.

Det var blött när Bengtsfors Motorcykel clubs unga tävlingsåkare tränade i söndags. Här syns Loke Spjut först och Arvid Hansen Enarsson bakom
Det var blött när Bengtsfors Motorcykel clubs unga tävlingsåkare tränade i söndags. Här syns Loke Spjut först och Arvid Hansen Enarsson bakom Foto: Pontus Nordwall

Långa resor

Det återstår en sex-sju tävlingar där det är ett VGC-race i helgen. Skaraborgsfräsen har två tävlingar kvar i Hallstahammar och Västerås plus en final söder om Stockholm i oktober.

Det är dock inga korta resor som gäller när de skall åka på tävlingar. VGC cup körs i västra Götaland men i Skaraborgsfräsen får man åka ganska långt för dessa race.

– Det är inte billigt att åka på tävlingar och man får räkna med att åka 20–25 mil. Är det tio mil får man nästan räkna det som en hemmatävling, säger Ulrik Enarsson.

Klubben hade en serietävling på hemmaplan för seniorer där Bengtsfors MCC:s lag tog hem segern och det är så klart något som är bra för klubbens ungdomar när det finns äldre åkare som de kan lära sig av.

– Positivt med vår hemmatävling där ungdomarna har äldre åkare att se upp till och de försöker också att hjälpa till på träningarna när de kan, säger Ulrik Enarsson.

Bengtsfors MCC:s ungdomar tränar. Loke Spjut.
Bengtsfors MCC:s ungdomar tränar. Loke Spjut. Foto: Pontus Nordwall

Artikeltaggar

ÄlvdalenBengtsforsBengtsfors MCCHallstahammarMotocrossTräning

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.