Hoppa till huvudinnehållet

Folk är emot att det byggs ännu en plåtlåda

Publicerad:
”Folk är emot att det byggs ännu en plåtlåda”, skriver insändarskribenten. det som diskuterats flitigast på senare tid är ännu en etablering vid E45-rondellen./ARKIVBILD
”Folk är emot att det byggs ännu en plåtlåda”, skriver insändarskribenten. det som diskuterats flitigast på senare tid är ännu en etablering vid E45-rondellen./ARKIVBILD Foto: Andreas Dagström

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Det kanske är dags för politikerna att lyssna på invånarna i Åmål.

Folk är emot att det byggs ännu en plåtlåda som säljer saker som man hellre beställer bekvämare online, eller kan åka och köpa i butiker som redan finns i dagens Åmål.

Köper man online kommer sakerna direkt hem på ett mycket smidigt sätt till den egna brevlådan eller som ett paket man kan plocka upp i mataffären.

Eller varför inte ta en sväng till macken där folk möts och pratar med varandra när de plockar upp sina paket och passar på att tanka för att de ändå är där.

Ett större bygge för att bidra till att fler kan arbeta är nog att föredra. Vem har inte slagits av tanken kring vad som händer med de andra tomma plåtlådorna som byggts i stan, där det tidigare spelats paddel eller sålts mat?

Kommer de nya lådorna av plåt fyllas med flyktig kapitalism som bidrar till konsumtion i en liten stad där människor saknar arbete istället för att fylla staden med just arbetstillfällen och ge människor tillgång till gemenskapen som arbetslösa står utan?

Det kanske är det inte så fel att vara konservativ när kapitalismen knackar på och lämnat en ännu en sak som kommer gå sönder på en månad och ens enda tröst förblir att det var billigt.

Konservativ Åmålsbo

Artikeltaggar

ÅmålArbetslöshetButikerHandel