Hoppa till huvudinnehållet

Rekordkort match för Viken – avbröts efter 40 sekunder

Publicerad:
Reporter Fredrik Tacacho
Fredrik Tacacho
fredrik.tacacho@provinstidningen.se
Rådavallen var inte spelbar efter den senaste tidens regnande, konstatarade domaren snabbt när matchen väl hade satts igång. Arkivbild.
Rådavallen var inte spelbar efter den senaste tidens regnande, konstatarade domaren snabbt när matchen väl hade satts igång. Arkivbild. Foto: Thomas Kühnel

40 sekunder in i division 2-mötet mellan Råda BK och IF Viken avbröt domaren matchen. Gräsplanen var inte var spelbar efter allt regnande.

På lördagseftermiddagen åkte IF Vikens damer ner till Lidköping och Rådavallen för match mot topplaget Råda BK. Även Lidköping har drabbats hårt av den senaste tidens regnande och Viken var därför inställt på att matchen skulle spelas på konstgräs.

– Gräsmattan var mättad när vi kom ner så vi var övertygade om att vi skulle spela på konstgräs. Men konstgräsplanen låg också under vatten, säger Vikens tränare Patric Mossberg.

Viken värmde upp vid sidan av planen, där det var något torrare och ställde trots allt in sig på match. Men bara 40 sekunder in i matchen valde domaren att avbryta matchen.

– Det gick inte. Det var vattenpölar och så fortsatte det att regna, säger Patric Mossberg.

Borde inte Råda ha styrt av eller styrt om matchen tidigare?

– Jo, med lite framförhållning kunde vi ha spelat på söndagen istället.

Något nytt speldatum är inte satt än.

– Det är inte så lätt att hitta ett nytt datum nu när det är matcher varje helg. Det är inte så lätt att åka ner till Lidköping en veckodag heller.

Götene nästa

I nästa omgång, på lördag, tar IF Viken emot Götene FK, som skuggar Viken i tabellen.

– Det är bara att gilla läget och ladda om.

Artikeltaggar

FotbollGötene FKIF VikenKonstgräsLidköpingPatric MossbergRegnRåda BK

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.