Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Skolbarn i Fengersfors fick egen skog

Publicerad:
Kjell Jonsson låter skolbarnen i Fengersfors prova skyddshjälm med visir då barnen fick egen skog att ”förvalta” för 25 år sedan.
Kjell Jonsson låter skolbarnen i Fengersfors prova skyddshjälm med visir då barnen fick egen skog att ”förvalta” för 25 år sedan.

Här är något som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50, 25 och 10 år sedan

1973

Meriterade kulturarbetare erhöll Dalslandsmedaljer. Meritlistorna var långa och vägande och visst var det två välförtjänta Dalslandspersonligheter som på söndagen erhöll Dalslandsmedaljen i största och enda storleken av landshövding Gunnars von Sydow. Dalslandsrådet som varje år sätter sig ner för att fundera över vad årets medaljörer skall heta hade denna gång fastnat för två kulturarbetare i Åmåls kommun, musikdirektör Erik Vikbladh och konstnären Ragnar Hult.

1998

Fengersfors barn fick egen skolskog. Eleverna vid Fengersfors skola är nu lyckliga ”förvaltare” av en egen skog. Genom ett samarbete med Stora Skog AB har man dragit igång ett projekt, det första i Dalsland, med en skolskog i Fengersfors. Nu är det meningen att skogen ska utnyttjas i undervisningssyfte och att elever och lärare ska få ökade kunskaper och ökad förståelse för betingelserna i skogen.

2013

Störtat krigsplan kan ha hittats i Tösse. Per Hedlund från Sandviken, som är något av en specialist på området, har lett en sökexpedition efter ett flygplan som skall ha störtat i vattnet utanför Tösse i samband med krigsslutet 1945. Nu tror han sig ha hittat vrakrester efter planet. Man vet inte om det är tyskt eller möjligtvis engelskt, men man har gjort en hittegods anmälan till polisen i Åmål.

Redaktör: Liselotte Lans

Artikeltaggar

Åmåls kommunDalslandDjur och naturFengersforsFlygplanLärareRagnar HultSkogSkolorTösseTrafik

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.