Hoppa till huvudinnehållet

Vikens ordförande vill att kommunen tar över hyreskostnader: ”En viktig del”

Publicerad:
IF Vikens styrelseordförande Pelle Skjervik föreslår att kommunen betalar plan- och hallhyra för klubbens ungdomar.
IF Vikens styrelseordförande Pelle Skjervik föreslår att kommunen betalar plan- och hallhyra för klubbens ungdomar. Foto: Fredrik Tacacho

IF Vikens ordförande Pelle Skjervik har lämnat in ett medborgarförslag om att Åmåls kommun tar över kostnaden för ungdomslagens plan- och hallhyror.

När Pelle Skjervik tillträdde som styrelseordförande för IF Viken tidigare i år riktade han kritik mot att hyreskostnaderna slukar det föreningsbidrag IF Viken uppbär från kommunen.

Vikens nye ordförande kritisk till kommunen: ”Bidraget går bara tillbaka”

Nu har kritiken formellt hamnat på politikernas bord. Detta sedan Pelle Skjervik lämnat in ett medborgarförslag gällande plan- och hallhyror för idrottande ungdomar och skolbarn.

Han skriver:

– Vi tilldelas ett årligt föreningsbidrag på 57 000 kronor från Åmåls kommun. Vi har hittills i år blivit fakturerade 114 054 kronor för plan- och hallhyror, varav 77 780 kronor för vår ungdomsverksamhet. Detta är en kostnad som är helt orimlig.

IF Viken menar att de tar ett stort ansvar för kommunens barn i fråga om fritidssysselsättning, utveckling och utbildning. Sammanlagt har föreningen cirka 400 ungdomar i träning.

– Jag anser att det är kommunens ansvar att stå för denna kostnad då idrottsföreningarnas ungdomsverksamhet är en viktig del i kommunens kärnverksamhet, skriver Pelle Skjervik.

Förslaget togs emot av kommunen på måndagen.

Artikeltaggar

Åmåls kommunIdrottIF VikenMedborgarförslagPelle SkjervikPolitikSport

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.