Hoppa till huvudinnehållet

Cupseger i säsongspremiären för ÅSK U13: ”Hittade vägar att vinna”

Publicerad:
ÅSK:s U13-lag vann i helgen en cup i Lindesberg. I laget ingick: Edvin Vilhelmsson, Elton Ljung, Vilmer Wennersten, Oskar Hultgren, Karl Kristiansson, Ville Johansson, Jack Johansson, Irma Junzell, Greta Junzell, Levis Ljung, Elis Almbacke och Oskar Kjellebäck.
ÅSK:s U13-lag vann i helgen en cup i Lindesberg. I laget ingick: Edvin Vilhelmsson, Elton Ljung, Vilmer Wennersten, Oskar Hultgren, Karl Kristiansson, Ville Johansson, Jack Johansson, Irma Junzell, Greta Junzell, Levis Ljung, Elis Almbacke och Oskar Kjellebäck. Foto: Privat

ÅSK:s U13-lag fick en kanonstart på säsongen när de i helgen tog hem en cupseger i Lindesberg efter idel segrar mot en rad meriterade lag – utan ett enda gemensamt ispass inför cupen.

– Jag är otroligt imponerad av dem. Att vi lyckas är tack vare hårt arbete och krigarhjärta, säger tränaren Mikael Johansson.

Åmåls U13-lag tjuvstartade i helgen säsongen med cupspel i Lindesberg.

Då laget inte gått på is än var ledargruppen osäker på intresset och skickade därför ut en intresseanmälan inför cupen. Responsen var god och de fick ihop en målvakt och elva utespelare, varav fyra spelare lånades in från klubbens U12-lag.

Och spelarna verkade ha skött barmarksträningen. Laget lyckades gå rent genom hela turneringen efter sex raka segrar.

ÅSK kämpade ner flera klassiska klubbar i jakten på bucklan. I lördagens gruppspel besegrades Järfälla HC med 5–3 och BIK Karlskoga med 5–4. I sista gruppspelsmatchen, mot Örebro HC Ungdom, lyckade de vända ett underläge med 1–3 efter första perioden till seger med hela 10–3.

I söndagens slutspel slog ÅSK ut hemmalaget Lindlöven med 5–1, Leksands IF med 3–1 och i finalen besegrades FOC Farsta med 7–4.

– Våra motståndare var otroligt duktiga och kompetenta, men vi hittade vägar att vinna, säger tränaren Mikael Johansson.

Ledargruppen, som utöver Mikael Johansson bestod av Thomas Hultgren och Kristoffer Ljung, var oerhört imponerad av laget. Framförallt med tanke på att truppen var tunn och att de hade fyra underåriga spelare. Dessutom hade ungefär hälften av spelarna inte haft någon istid alls i sommar, medan den andra halvan haft begränsad istid.

Tvillingarna Ville och Jack Johansson firar cupsegern.
Tvillingarna Ville och Jack Johansson firar cupsegern. Foto: Privat

Åmåls Jack Johansson och Karl Kristiansson stack ut som etta och tvåa i cupens poängliga, med 23 respektive 18 poäng, men Mikael Johansson framhåller att det var en lagseger.

– Det började hos vår målvakt Oskar Hultgren som är som bäst när det gäller som mest, och som gav oss chansen att vinna matcher. Oskar räddade cirka 75 skott på mål under helgen, säger Mikael Johansson.

Bakom cupframgången ligger också lagets kamp- och offervilja, menar han.

– De har åkt skridskor för allt de är värda, trots att mjölksyran sprutat i hela kroppen och de har täckt skott och offrat sig för laget. De har tagit motgångar och peppat varandra när det har gått emot oss, för det gjorde det. Jag är otroligt imponerad av dem, hur de orkade och hur de lyckas driva ut max och det bästa hos varandra hela tiden.

Målvakten Oscar Hultgren och Levis Ljung jublar ikapp efter cupsegern.
Målvakten Oscar Hultgren och Levis Ljung jublar ikapp efter cupsegern. Foto: Privat

Artikeltaggar

ÅmålBIK Karlskoga A-lagIshockeyJärfälla HCLeksands IFLindesbergMikael JohanssonÖrebroSkridskorSportTurneringar

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.