Hoppa till huvudinnehållet

Efter busskaoset: 80 förseningsanmälningar till Västtrafik

Publicerad:
Reporter Jonas Solberger
Jonas Solberger
jonas.solberger@nwtmedia.se
Västtrafik har fått in mer än 80 ärenden gällande förseningsersättning sedan Vy tog över busstrafiken i Dalsland.
Västtrafik har fått in mer än 80 ärenden gällande förseningsersättning sedan Vy tog över busstrafiken i Dalsland. Foto: Conny Hultgren

För en vecka sedan tog Vy över busstrafiken i Dalsland. Sedan dess har 80 ärenden gällande förseningsersättning kommit in till Västtrafik, rapporterar P4 Väst.

– Det är jättetråkigt när våra resenärer inte kan lita på att bussen kommer, säger Anne Garcia Solving, affärsutvecklare för busstrafiken på Västtrafik.

P4 Väst har rapporterat om att ett stort antal skolungdomar drabbades när bussar som skulle ta dem till och från skolan inte dök upp, körde fel eller ställdes in.

– Det är jättetråkigt när våra resenärer inte kan lita på att bussen kommer när den ska, säger Anne Garcia Solving, affärsutvecklare för busstrafiken på Västtrafik, till P4 Väst.

Mer än 8000 kronor har hittills betalats ut för förseningarna. Dessutom har 56 synpunkter kommit in till Västtrafik.

– Det är klart att det sticker ut. Men så kan det vara ibland när vi gör förändringar i trafiken eller när någonting sker, säger Anne Garcia Solving till P4 Väst.

Västtrafik säger till P4 Väst att flera nya busschaufförer ska börja köra i Dalsland under hösten.

Artikeltaggar

BusstrafikDalslandP4 VästSamhälleTrafikVästtrafik

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.