Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Tolvåriga tennisspelare i regionmästerskap

Publicerad:
Juan Mateo nunes Marquisio, Cajsa Persson Teiler och Linnea Svanström spelade regionmästerskap i tennis för tolvåringar för 10 år sedan i Åmål.

Här är något som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50, 25 och 10 år sedan.

1973

Ny klocka i klockstapeln på Nygård. Riksantikvarieämbetet har godkänt ett förslag till ny ekonomibyggnad och klockstapel med mera på västra kyrkogården i Åmål med förbehåll att frågan om ett eventuellt återupprättande av Åmåls kyrkas medeltida klocka i den nya klockstapeln måste underställas särskild prövning.

Klockan, som är från senmedeltiden, tillmättes stort kulturhistoriskt värde och har en museal funktion. Om klockan skall tas i bruk krävs vissa åtgärder bland annat utbyter av dess kläpp.

1998

50 år med bilder. Fotoklubben i Åmål firar i år sitt 50 års jubileum. Detta frias med en utställning, som öppnas i konsthallen idag. 16 utställare visar sina bilder fram till och med den 16 september.

En av klubbens grundare var Melker Bohlin, som avled 1994. För att hedra hans minne så visas en hel vägg med hans bilder. Det är många åmålsbilder, men även en del abstrakta bilder, alla i svart/vitt.

2013

Regionens bästa tolvåringar möttes i Åmål. Regionens bästa tolvåringar i tennis spelade i helgen på Åmåls utebanor. Tävlingen var regionmästerskap och samtidigt uttagning till det lag som ska representera regionen i Stockholm senare i höst. Hemmaklubben hade två deltagare och först ut i singelklassen var Åmåls talangfulle Linnea Svanström. Hon kom in i turneringen som så kallad lucky loser och ställdes mot topprankade Saga Berggren från Ljungskile.

Redaktör: Liselotte Lans

Artikeltaggar

ÅmålCajsa Persson TeilerDalslandJubileumLjungskileNöje/KulturRiksantikvarieämbetetTennisUtställningar

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.