Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Åmålshälja drog storpublik med catwalk på gågatan

Publicerad:
Elin och Alva Åberg på catwalken under 2013 års upplaga av Åmålshälja. Foto: Karin Olsson

Här är något som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50,25 och 10 år sedan.

1973

Bygglov för Ica i kvarteret Lejonet. AB Hakondi har erhållit byggnadslov för uppförande av Ica och bostadshus i kvarteret Lejonet i hörnet av Mellanbrogatan och Västerlånggatan. Byggnaden skall uppföras i två plan på den del som vetter mot Västerlånggatan och i ett plan på den del som ligger utmed Mellanbrogatan. Den tidigare byggnaden på tomten har rivits och man räknar med att nybyggnationer kommer ingång omgående.

1998

Ny ekomässa på gång i Fengersfors. Ekomässan på bruket i Fengersfors har blivit ett begrepp. För fjärde gången, den 11 och 12 september, arrangeras nu denna stora mässa som lockar besökare från både när och fjärran.

Bruket kommer att fyllas av mängder med utställare och man kan titta på allt från ekologisk byggteknik och vindsnurror till ekologiska toasystem. Och föreläsare kommer att avlösa varandra under mässans två dagar.

2013

Åmålshälja lockade många till centrum. Catwalken på gågatan var centrum för festligheterna under Åmålshälja i lördags. Ganska mycket folk hade samlats för att se såväl människor som hundar paradera. Under en timme på förmiddagen kunde den som ville bolltrixa med Egzon Binaku, Samuel Schullström och Hosam Kaawach. det bjöds också på dansshow.Regnmolnen såg hotande ut, men solen trängde sig igenom och dagen klarade sig utan regn ända tills de populära aktiviteterna var avklarade.

Redaktör: Liselotte Lans

Artikeltaggar

BygglovDalslandEgzon BinakuEkologisktFengersforsHusdjurIcaMässorMiljöNöje/Kultur

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.