Hoppa till huvudinnehållet

Åmålspar drog sig ur – Säffle kommun söker ny entreprenör att driva Ekenäs

Publicerad:
Reporter Roger Pettersson
Roger Pettersson
roger.pettersson@provinstidningen.se
Ekenäs nya gästhamn och camping har fått ny servering
Ekenäs nya gästhamn och camping har fått ny servering Foto: Håkan Strandman

Säffle kommun söker nu efter ny entreprenör att driva verksamheten med restaurang, camping och gästhamn på Ekenäs. Detta efter att Åmålsparet Markus Enocksson och Rebecca Svenhage valt att tacka nej.

Via annons såväl på sociala medier som sin egen hemsida söker nu Säffle kommun efter en ny entreprenör på Ekenäs. Förhoppningen är att någon ska ta över hela konceptet med restaurang, camping och gästhamn – men kommunen öppnar även för att någon tar över delar av anläggningen.

– Att hitta en entreprenör som tar över hela verksamheten är såklart det smidigaste, säger Pia Proper, näringslivsutvecklare på Säffle kommun.

Krögarparet Markus Enocksson och Rebecca Svenhage, som driver Dalslands Skafferi i Åmål och Restaurang Fyren på Duse udde, skrev en avsiktsförklaring för Ekenäs tidigare i år. Men för några veckor sedan valde de att dra sig ur för att satsa helhjärtat på sina befintliga verksamheter, enligt Pia Proper.

”Intressenter finns”

– Vi har redan börjat processen att rekrytera en ny entreprenör till Ekenäs. Intressenter finns, men det är viktigt att vi får någon som är bra och det brukar visa sig först när vi börjar förhandla, säger Pia Proper.

Säffle kommun vill givetvis få till en lösning med en ny entreprenör så snabbt som möjligt så att allt är klart och alla förberedelser inför kommande vårsäsong hinns med.

– Vi har tagit fram ett prospekt och kommer göra någon form av urval bland de entreprenörer vi har varit i kontakt med och sedan sammanställa det, förhoppningsvis är vi klara med det arbetet under oktober.

Royne Karlsson har drivit anläggningen på Ekenäs sedan den nybyggda restaurangen stod färdig 2019, men han sade upp sitt avtal redan i slutet av förra året.

Artikeltaggar

ArbeteCampingDalslandEkenäs gästhamnEntreprenörskapHandelPia ProperRestaurangerRoyne KarlssonSäffle

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.