När det var dags att återlämna sina GPS:er efter den tredje och sista fiskedagen i Predatortour 2023 stod det klart att förstapriset åter gick till Tim Ackermann och Stani Handrick från Tyskland.
– Det är bara fyra millimeters skillnad mellan ettan och tvåan, säger Lex Peters, också från Tyskland, som uppdaterade poängställningen live under tävlingen.
72 var anmälda men 69 båtar kom till start när Åmål för sjätte gången fick agera tävlingsplats åt fisketävlingen Predatortour. Tävlingsfiskare från hela Europa samlas vid gästhamnen, och under tre dagar gav de sig ut på Vänern vid gryningen med gäddor i sikte.
– Deltagarna ska fånga minst sex gäddor över en meter totalt. Gäddornas längd plussas ihop och blir totalpoäng. Den längsta gäddan de har fångat hittills mäter 126,40 centimeter, säger Lex Peters och Hans Vergouwen, som höll koll på båtarna med hjälp av app och GPS.
Försvarade titeln
I potten fanns bland annat en vinstcheck på 10 000 euro, vilket för andra året i rad kneps av tyskarna Tim Ackermann och Stani Handrick, med 1663,60 poäng. Hack i häl kom Adam Konowrocki och Adam Grabowski, från Polen, med 1663,20 poäng. Det innebär att en gädda som var fyra millimeter längre än en annan avgjorde tävlingen.
På tredje plats kom svenskarna Glenn Svensson och Alexander Johansson med 1661,20 poäng.
”Tappade rejält”
Åmålskillarna Linus Skogh och Rasmus Eriksson kom på plats 33 med 497,70 poäng. Strax därefter kom Fredrik Bäcksvart, från Stockholm, och Martin Rees, från Helsingborg, med 481,80 poäng.
– Det gick bättre i går, fredag, men i dag var det svårt. Vädret ändrade sig väldigt mycket och det är inte optimalt för gäddfiske. När vi klev i land i går hade vi fångat fem av sex gäddor, men i dag tappade vi rejält eftersom vi inte lyckades fånga en enda, säger Fredrik Bäcksvart.
Trots tappet, och att de till och med fick en rätt stor asp i stället för gädda på kroken, var de nöjda med tävlingshelgen.
– Vänern är grym. Det är en stor sjö med stora fiskar. Den här fisketävlingen är nog den mest välskötta och bäst uppstyrda i Norden, om inte hela världen, säger Martin Rees.