Hoppa till huvudinnehållet

Fyra millimeters marginal när tyskarna segrade i Predatortour i Åmål – igen

Publicerad:
Med 497,70 poäng kom Åmålskillarna Linus Skogh och Rasmus Eriksson på plats 33 av 69 deltagande båtar i Predatortour.
Med 497,70 poäng kom Åmålskillarna Linus Skogh och Rasmus Eriksson på plats 33 av 69 deltagande båtar i Predatortour. Foto: Sanna Stark

När det var dags att återlämna sina GPS:er efter den tredje och sista fiskedagen i Predatortour 2023 stod det klart att förstapriset åter gick till Tim Ackermann och Stani Handrick från Tyskland.

– Det är bara fyra millimeters skillnad mellan ettan och tvåan, säger Lex Peters, också från Tyskland, som uppdaterade poängställningen live under tävlingen.

72 var anmälda men 69 båtar kom till start när Åmål för sjätte gången fick agera tävlingsplats åt fisketävlingen Predatortour. Tävlingsfiskare från hela Europa samlas vid gästhamnen, och under tre dagar gav de sig ut på Vänern vid gryningen med gäddor i sikte.

– Deltagarna ska fånga minst sex gäddor över en meter totalt. Gäddornas längd plussas ihop och blir totalpoäng. Den längsta gäddan de har fångat hittills mäter 126,40 centimeter, säger Lex Peters och Hans Vergouwen, som höll koll på båtarna med hjälp av app och GPS.

Försvarade titeln

I potten fanns bland annat en vinstcheck på 10 000 euro, vilket för andra året i rad kneps av tyskarna Tim Ackermann och Stani Handrick, med 1663,60 poäng. Hack i häl kom Adam Konowrocki och Adam Grabowski, från Polen, med 1663,20 poäng. Det innebär att en gädda som var fyra millimeter längre än en annan avgjorde tävlingen.

På tredje plats kom svenskarna Glenn Svensson och Alexander Johansson med 1661,20 poäng.

”Tappade rejält”

Åmålskillarna Linus Skogh och Rasmus Eriksson kom på plats 33 med 497,70 poäng. Strax därefter kom Fredrik Bäcksvart, från Stockholm, och Martin Rees, från Helsingborg, med 481,80 poäng.

– Det gick bättre i går, fredag, men i dag var det svårt. Vädret ändrade sig väldigt mycket och det är inte optimalt för gäddfiske. När vi klev i land i går hade vi fångat fem av sex gäddor, men i dag tappade vi rejält eftersom vi inte lyckades fånga en enda, säger Fredrik Bäcksvart.

Trots tappet, och att de till och med fick en rätt stor asp i stället för gädda på kroken, var de nöjda med tävlingshelgen.

– Vänern är grym. Det är en stor sjö med stora fiskar. Den här fisketävlingen är nog den mest välskötta och bäst uppstyrda i Norden, om inte hela världen, säger Martin Rees.

Fredrik Bäcksvart och Martin Rees kom på plats 34 efter att ha tappat under den tredje och sista dagen.
Fredrik Bäcksvart och Martin Rees kom på plats 34 efter att ha tappat under den tredje och sista dagen. Foto: Sanna Stark
Många och olika drag krävs för att fånga de största gäddorna.
Många och olika drag krävs för att fånga de största gäddorna. Foto: Sanna Stark
Lag 53. Jimmy Nyhlén och Stefan Holmudd, slutade på 16:e plats.
Lag 53. Jimmy Nyhlén och Stefan Holmudd, slutade på 16:e plats. Foto: Sanna Stark
Italienarna Paolo Donnianni och Gabriele Oriani sluade på plats 54.
Italienarna Paolo Donnianni och Gabriele Oriani sluade på plats 54. Foto: Sanna Stark
Det är sjätte gången som Predatortour avgörs i Åmål.
Det är sjätte gången som Predatortour avgörs i Åmål. Foto: Sanna Stark
Andraplacerade Adam Konowrocki och Adam Grabowski från Polen, vinnarna Tim Ackermann och Stani Handrick från Tyskland och tredjeplacerade Glenn Svensson och Alexander Johansson.
Andraplacerade Adam Konowrocki och Adam Grabowski från Polen, vinnarna Tim Ackermann och Stani Handrick från Tyskland och tredjeplacerade Glenn Svensson och Alexander Johansson. Foto: Privat

Artikeltaggar

ÅmålApparBåtarDjur och naturFiskePredatortourSportTysklandVänern

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.