Hoppa till huvudinnehållet

Nu drar författarkvällarna i gång – denna höst inte i Åmål

Publicerad:
Rosa Liksom gästar författarkvällen på Upperud 9:9 på torsdag. Foto: Claudio Bresciani / TT

På torsdag drar Bokdagar i Dalslands författarkvällar igång för säsongen. Det blir rekordmånga kvällar i höst – samtidigt äger ingen av dem rum i Åmåls kommun.

Det är i Mellerud, Bengtsfors och Färgelanda som Bokdagar i Dalslands rekordomfattande författarkvällshöst äger rum. Sex kvällar väntar, och den första drar i gång den 7 september på Upperud 9:9. Då gästar en av Finlands största kulturpersonligheter, Rosa Liksom, och litterära mångsysslaren och Göteborgsundersökande Olav Fumarola Unsgaard.

Den 19 september fortsätter författarkvällarna på Dalslands folkhögskola i Färgelanda. Då gästar Göteborgs poetry slam med spoken word med författarna Olivia Bergdahl och Maria Maunsbach, Anton Höber och argentinska Ignacio Perini.

För skrivande i Färgelanda, och Dalsland, arrangeras dessutom öppen scen under kvällen. Då finns chansen att prova sina alster inför publik.

Augustprisad gästar

Den 5 oktober gästar den tidigare Augustprisade, finlandssvenska Kjell Westö i sällskap av Anna Fohlin Mattsson Mustadsfors Folkets hus i Dals Långed.

Den 11 oktober besöker Vänersborgsbördiga författaren Emma Hamberg Dalslands folkhögskola med sin roman ”Au revoir Agneta”, och 9 november gör Sverigeturnerande nigerianska författaren Chika Unigwe stopp på Brukskällan bryggeri i Bäckefors. Där kommer även Aase Berg framträda.

Ytterligare en författarkväll planeras till Kroppefjäll i Dals Rostock i november.

Artikeltaggar

ÅmålBryggerierDalslandEmma HambergFärgelandaFörfattareLitteraturMaria MaunsbachMat och dryckOlivia BergdahlRosa Liksom

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.