Hoppa till huvudinnehållet

Ur våra arkiv: Åmåls killar spelar i Tv- puckslaget

Publicerad:
Reporter Liselotte Lans
Liselotte Lans
liselotte.lans@provinstidningen.se
Mikael Hedlund, Jepser Thorstensson och Timmy Melchersson spelade i  Bohuslän DalsTv- puckslag för 10 år sedan
Mikael Hedlund, Jepser Thorstensson och Timmy Melchersson spelade i Bohuslän DalsTv- puckslag för 10 år sedan

Här är något som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50, 25 och 10 år sedan.

1973

Utgrävning av hällkista. Utgrävningarna av en hällkista strax norr om Ånimskogs kyrka har kommit igång och denna utgrävning kan man säga är ett arbete som ingår i ett stort projekt som berör hela Ånimskog. För drygt ett år sedan kunde PD rapportera om hur man i Ånimskog under flera år gjort ansträngningar för att få hällkistan utgrävd och eventuellt restaurerad.

1998

Träduvan stulen ur Mo kyrka. Tjuvar med duvor som specialintresse härjar i Dalslands kyrkor. Även Mo är hemsökt. Åmålstrakten har blivit särskilt utsatt. Ifjol stals duvan som svävade i taket över predikstolen i Fröskogs kyrkan. Fröskogsduvan är en gammal klenod och när den stals försvann ett viktigt stycke av den välbevarade och enhetliga 1700-tals interiören. För en tid sedan slog tjuvarna till på nytt och på flera håll.

2013

Tre Åmålskillar med i Tv-puckslaget. Åmåls sportklubb har tre spelare med i Bohuslän-Dals Tv-pucklag. Utespelarna Jesper Thorstensson och Mikael Hedlund samt målvakten Timmy Melchersson ska spela gruppspel i Mora kommande helg.

Melchersson är född 1998 men är redan en av tre målvakter som konkurrerar i ÅSK:s A-lagstrupp. Jesper Thorstensson är också född 1998 och spelar center i ÅSK:s U16 tillsammans med högerforwarden Mikael Hedlund. Mikael är född 199 och yngst av grabbarna och hör till dem som kan spela i Tv pucken även nästa år.

Redaktör: Liselotte Lans

Artikeltaggar

BohuslänDalslandKyrkorMikael HedlundTeknik och vetenskapTVUtgrävningarÅmål

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.