Hoppa till huvudinnehållet

19 färska DM-medaljer till Åmåls OK

Publicerad:
Reporter Fredrik Tacacho
Fredrik Tacacho
fredrik.tacacho@provinstidningen.se
Ida Nilsson tog ett guld och ett silver när DM i medeldistans och långdistans avgjordes i helgen. På bilden syns hon på ett annan DM – Sprint-DM i Åmål, i våras.
Ida Nilsson tog ett guld och ett silver när DM i medeldistans och långdistans avgjordes i helgen. På bilden syns hon på ett annan DM – Sprint-DM i Åmål, i våras. Foto: Fredrik Tacacho

Åmåls OK hade en bra helg i skogarna utanför Lilla Edet. Totalt sprang klubben hem 19 medaljer på medel- och långdistansen i distriktsmästerskapet.

I helgen avgjordes två DM-tävlingar i Delsbo, utanför Lilla Edet, med OK Gipen som arrangör. 195 deltagare ställde upp i lördagens medeldistans medan söndagens långdistans lockade 158 löpare. I den kuperad och detaljrika terrängen lyckades Åmåls OK kamma hem 19 medaljer, tio på medeldistansen och nio på långdistansen.

Alva Olsson ställde upp i D21-klassen där hon plockade hem ett brons i medeldistansen. I H21-klassen slutade Albin Skott fyra, bara åtta sekunder från pallen.

I H16-klassen segrade Noah Olsson, tätt följd av Pontus Nilsson. Även i de både 14-årsklasserna var det dubbelt Åmåls OK i topp. Eira Olsson och Oscar Ahlstedt vann respektive klass före Jonna Åhl och Simon Skott. Ida Nilsson var dessutom tvåa i D12-klassen, bakom Viktoria Johansson, OK Gipen.

Även i H45- och H50-klassen blev det guld för Åmål. Tomas Johansson och Jörgen Åhl tog varsin klar seger i respektive klass.

Alva Olsson segrade i D21

Alva Olsson körde vidare i D21-klassen även på söndagen, med den äran. Hon tog en klar seger på långdistansen. Samma valör tog Eira Olsson i D14, Oscar Ahlstedt i H14 och Ida Nilsson i D12. Jonna Åhl tog en silverpeng i D14, Simon Skott blev trea i H14 och Pontus Nilsson slutade trea i H16.

Tomas Johansson och Jörgen Åhl lyckades dessutom återupprepa lördagens bedrift och vinna H45- respektive H50-klassen.

Artikeltaggar

Alva OlssonEira OlssonLilla EdetMedaljerOrienteringÅmålÅmåls OK

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.