Hoppa till huvudinnehållet

Enkät: Så har handeln varit i Åmålsbutikerna i sommar

Publicerad:
Louise Hero, butiksbiträde på Floristen i rummet, menar att handeln har varit bra i sommar. Möjligtvis kan det bero på flytten av butikslokalen, säger hon.
Louise Hero, butiksbiträde på Floristen i rummet, menar att handeln har varit bra i sommar. Möjligtvis kan det bero på flytten av butikslokalen, säger hon. Foto: Sanna Stark

Butikerna i Åmåls stadskärna lämnar ännu en sommar bakom sig. För flera har det regniga vädret lett de betydelsefulla turisterna in i affärerna. Men för andra – med en annan kundkrets – har det regniga vädret snarare ställt till det.

Sara Träff, ordförande i Åmål Handel, har hittills fått intrycket att handeln i Åmåls butiker varit bra i sommar.

– Min teori är att fler har valt att gå in i butikerna i stället för att exempelvis åka till stranden, eftersom det har varit så dåligt väder. Det har varit en salig blandning av folk på stan, både Åmålsbor och turister. Även om pandemin förde mycket ont med sig har den i alla fall fått många att fortsätta semestra hemma i Sverige och det är positivt för vår handel, säger hon.

Nathalie Heintz, Dressmann

– Sommaren har varit bra. Vi märkte att turisterna kom extra tidigt och en gång till senare på sommaren. Det kom som i två vågor. Våra kunder är både Åmålsbor och turister, så det bidrar förstås.

Nathalie Heintz är butiksbiträde på Dressmann.
Nathalie Heintz är butiksbiträde på Dressmann. Foto: Sanna Stark

Nermin Pismo, Åmåls bokhandel

– Det var en hel del inne och handlade i sommar. Det börjar bli bättre sedan pandemin, och det känns bra. Det märks att fler handlar och är inne i butiken. Många har köpt turistgrejer med Åmål som motiv och storsäljaren är den här brickan. Det roliga med bokhandeln är att det hela tiden händer något nytt – skolstart, sedan är det jul, sedan bokrea, och så vidare.

Nermin Pismo är butiksbiträde på Åmåls bokhandel.
Nermin Pismo är butiksbiträde på Åmåls bokhandel. Foto: Sanna Stark

Rebecka Fors, Modehuset Mellanbrogatan

– Handeln har varit helt okej. Vi har haft mycket sommarkläder, men inget sommarväder. Vi tror att handeln hade varit bättre om vi hade haft bättre väder, helt enkelt. Vi gör inköpen långt innan sommaren och då är det ju svårt att förutse hur vädret ska bli. Våra kunder är mestadels från Åmål, men också från Säffle och Bengtsfors.

Rebecka Fors är butiksbiträde på Modehuset Mellanbrogatan.
Rebecka Fors är butiksbiträde på Modehuset Mellanbrogatan. Foto: Sanna Stark

Louise Hero, Floristen i rummet

– Handeln har varit mycket bättre för oss i år. Kanske beror det på att fler rör sig och går utanför här än vid vår förra butik. Jag tror inte heller att turisterna hittade till den förra butiken, de är viktiga för handeln.

Louise Hero, butiksbiträde på Floristen i rummet.
Louise Hero, butiksbiträde på Floristen i rummet. Foto: Sanna Stark
Sara Träff är ordförande i Åmål Handel. Hon har fått intrycket att handeln i Åmåls butiker varit bra i sommar.
Sara Träff är ordförande i Åmål Handel. Hon har fått intrycket att handeln i Åmåls butiker varit bra i sommar. Foto: Sanna Stark

Artikeltaggar

ÅmålButikerDressmannHandelModehuset MellanbrogatanSara Träff

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.