Hoppa till huvudinnehållet

Flera pallplatser för Åmålshästar på Årjängstravet

Publicerad:
Matsi med Nicklas Nilsson i sulkyn.
Matsi med Nicklas Nilsson i sulkyn. Foto: Björn Martinsson

Två tvåor och en trea. Det blev flera pallplatser för Åmålhästar vid tisdagens lunchtrav i Årjäng.

Rena högsommarvärme låg över Årjängstravet på tisdagen. Värmde gjorde också fina insatser från Åmålsekipage, dock utan seger, men väl med flera pallplatser.

Mats Karlsson, från Tösse, har kämpat på med sitt sto Matsi som nu hunnit bli åtta år och stoppats av diverse skador. Efter att kvalat in under försommaren var det nu dags för tävlingsdebut.

Kristian Lindberg bjöd det henne på ett fint lopp i rygg på ledande Cyouintroublemaj och över upploppet blev det en strid mellan dessa två där Matsi var huvudet bakom på debuttiden 1.18,5/2 140 meter.

Andrapris denna dag gick även till kallblodet Solurstjern som kördes av Per Ludvig Nilsen. Ägare och tränare är Tor O Mikalsen med B-licens på Åmålstravet.

Tredjepris blev det för Malin Gustavssons Vincitrice i V4-avdelning 4 samt för Björn Ceders Caspian C. och Ulf Lindqvists Farell Hoss.

Artikeltaggar

ÅmålstravetÅrjängÅrjängstravetKristian LindbergMats KarlssonPer Ludvig NilsenSportTösseV4

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.