Hoppa till huvudinnehållet

Lista: Dessa föreslås bli Åmåls nämndemän i tingsrätten

Publicerad:
Royne Karlsson (S) föreslås bli en av Åmåls åtta nämndemän i tingsrätten.
Royne Karlsson (S) föreslås bli en av Åmåls åtta nämndemän i tingsrätten. Foto: Karin Olsson

Valberedningen har tagit fram förslag på vilka som ska bli Åmåls nämndemän i tingsrätten. Här är namnlistan.

De nya nämndemännen tillträder vid årsskiftet och sitter, om ingenting oväntat händer, till utgången av 2027. Ett rätt långvarigt engagemang med andra ord, till vilket valberedningen beslutat nominera följande åtta kandidater:

1. Christer Örtegren.

2. Royne Karlsson.

3. Sarah Johansson.

4. Holger Danielsson.

5. Caroline Wising.

6. Ulla Berne.

7. Camilla Ackerblad.

8. Sally Blomgren.

Beslutet ligger nu hos kommunfullmäktige.

Ulla Berne (M) tillhör veteranerna i sammanhanget.
Ulla Berne (M) tillhör veteranerna i sammanhanget. Foto: Andreas Dagström

Fördelningen är att Allians för Åmål ska ha tre representanter, Sverigedemokraterna två, Socialdemokraterna två och Vänsterpartiet/Miljöpartiet en. Samtidigt ska de utvalda tänka och agera helt opolitiskt i tingsrätten.

Enligt rättegångsbalken ska en allsidig sammansättning av nämndemannakåren eftersträvas med hänsyn till ålder, kön, etnisk bakgrund och yrke. Noterbart bland ovanstående kandidater är att ingen har annan kulturell bakgrund än svensk.

Artikeltaggar

ÅmålCamilla AckerbladDomstolarKommunfullmäktigeMiljöpartietModeraternaRoyne KarlssonSamhälleSocialdemokraternaSverigedemokraternaUlla BerneValberedningVänsterpartiet

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.