Hoppa till huvudinnehållet

Sätt in förstärkningsbuss till Karlbergsskolan

Publicerad:
Insändarskribenterna ryter ifrån när det gäller kollektivtrafiken till Karlbergsgymnasiet i Åmål. Foto: Conny Hultgren

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Öppet brev till Västtrafik angående kollektivtrafiken Ed-Bengtsfors-Åmål:

Vi har från Ed och Bengtsfors sida påtalat brister i hur trafiken till Karlbergsskolan i Åmål fungerar, eller snarare inte fungerar. Tycker inte att vi blivit hörda på då våra elever har fått avsevärt längre restid samt att det inte finns platser nog på bussen, de får stå upp.

Att det nu varit problem med vägar på grund av regn och skyfall är ju inget vi lastar Västtrafik för, men det finns en beräknad tidtabell som planerats utifrån en störningsfri vardag. Det bör alltså gå bra att utvärdera utifrån antal resandeantal som finns, och restiden från ordinarie tidtabell.

Vi har i vår konversation med Västtrafik anmält bekymmer med bägge variablerna, det vill säga för lång restid och för få platser.

Det finns som vi ser det åtminstone tre problem:

1. Avsaknad av direktbuss och därmed ökade restider. Vi menar att förstärkningsbuss måste till, så har det fungerat tidigare.

2. Fulla bussar och trafiksäkerhet. Även om bussarna är godkända för stående så är det något som i så fall skall ske i undantagsfall.

3. Felaktig information i appen och kaos i hur appen uppdateras, samt hur tidtabeller efterlevs.

Vi har även fått information om en utvärdering som skall göras av Västtrafik, vi vill att den tidigareläggs så bekymren för våra elever åtgärdas. Vi ser att det måste till en förändring snarast, helst igår.

Andreas Nilsson (M)

kommunstyrelsens ordförande i Dals-Ed

Stig Bertilsson (M)

kommunstyrelsens ordförande i Bengtsfors

Michael Karlsson (M)

kommunstyrelsens ordförande i Åmål

Artikeltaggar

ÅmålAndreas NilssonApparBengtsforsDals-Eds kommunKarlbergsskolanKollektivtrafikKommunstyrelsenMichael KarlssonStig BertilssonTrafikVästtrafik