Hoppa till huvudinnehållet

Ur våra arkiv: Ögongodis för motorentusiaster på Örnäs

Publicerad:
Bengt Gustafsson från Åmål hade motorträffens längsta bil då fordonsentusiaster samlades på Örnäs för 10 år sedan. Foto: Ove Rydh

Här är något som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50, 25 och 10 år sedan.

1973

Åmåls ledningsnät undersöks med TV. Åmåls kommun har under de senaste dagarna haft en alldeles egen TV- kanal och i den har man kunnat studera Åmåls undre värld varmed förstås de avlopp som löper kors och tvärs under markytan. man har med andra ord använt en Tv-kamera för att kontrollera allmäntillståndet hos vissa ledningar. Det var första gången man använde detta hjälpmedel inom kommunen.

1998

15-års jubilerande joggare över hela landet. Omkring 650 000 skolelever över hela landet deltog igår i skoljoggen, som arrangerades för 15:e gången. Målsättningen med jubileumsloppet var att sätta nytt världsrekord i antal startande. Den frivilliga ”springslant” som samlats in bland eleverna går till Barncancerfonden och till IOGT-NTO:s juniorförbund, som arbetar mot alkohol och narkotika. Naturligtvis stod jogging på schemat i alla Åmåls skolor denna onsdag.

2013

Karavan av fordon till Örnäs. Anslutningen till träffen för entusiastfordon på Örnäscampingens kulle i torsdags kväll överträffade arrangören Tommy Lehrmans vildaste fantasier. Över 60 bilar kom, därtill ett 20-tal motorcyklar och lika många mopeder.

Åmål verkar ha fått en ny attraktion. Naturligtvis var det det fina vädret som lockat många att komma till den informella motorträffen som ordnades av Tommy Lerhman.

Redaktör: Liselotte Lans

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls kommunBarncancerfondenDalslandIOGT-NTOMopederMotorcyklarNarkotikaTrafikTV

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.