Hoppa till huvudinnehållet

Åmåls bridgesällskap dubblerar i Allsvenskan division 2 – möts direkt

Publicerad:
Lag Hultas lag i Allsvenskan division 2 är detsamma som i våras vann DM: Torbjörn Olsson, Leif Öhrn, lagkapten Per Schullström och Markus Hedström.
Lag Hultas lag i Allsvenskan division 2 är detsamma som i våras vann DM: Torbjörn Olsson, Leif Öhrn, lagkapten Per Schullström och Markus Hedström.

Åmåls BS lag Hulta halkade ur Superettan förra säsongen medan Åmåls BS lag Göran avancerade från division 3. Nu möts de båda Åmålslagen i Allsvenskans division 2 västra som drar igång till helgen.

När bridgesäsongen nu drar igång igen kommer Åmåls BS för första gången representeras av två lag i Allsvenskan division 2. Dels lag Hulta som i sin debutsäsong i landets näst högsta serie, Superettan, åkte ur förra säsongen, dels lag Göran som avancerade till tvåan efter att ha vunnit division 3 Värmland förra säsongen. Detta efter en rafflande slutstrid.

Den första omgången, som innehåller fem ronder á 24 brickor spelas redan nu till helgen i Bridgens hus i Göteborg. Seriens sista och avgörande omgång spelas även den i Göteborg, den 21–22 oktober.

Möts direkt

De båda Åmålslagen möts direkt i den första ronden.

– Vi får hoppas att vi har med oss lite extra erfarenhet från Superettan, säger Per Schullström, lagkapten i lag Hulta.

Utöver Per Schullström ingår Torbjörn Olsson, Markus Hedström och Leif Öhrn i lag Hulta.

– Vi har reserver på hemmaplan, men annars är det bara vi fyra så vi får spela varje bricka, säger Per Schullström.

I lag Göran spelar: Göran Åhs (lagkapten), Mats Persson, Anders Brodin, Lennart Lindqvist, Sven-Olov Andersson och Göran Jansson.

Tio lag i serien

Tio lag ingår i serien. Ett lag flyttas upp efter säsongen medan fyra lag åker ur serien.

– Jag tror att vi i första hand får satsa på att försöka hänga kvar. Det är rätt så besvärligt i och med att det är fyra lag som åker ur och motståndet är rätt bra, säger Per Schullström.

Ingen annan klubb i distriktet återfinns så högt upp i seriesystemet som Åmåls BS, som dessutom har två lag i Allsvenskan division 2 i år.
Ingen annan klubb i distriktet återfinns så högt upp i seriesystemet som Åmåls BS, som dessutom har två lag i Allsvenskan division 2 i år. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Lagen i division 2 västra

BK Centrum, Bo

BK Everfresh, Ljungblad

BK Lyx, Bunk

Borås BA, Thomas

Kungshamns BK

Tjörns BK

Uddevalla BF, Kent

Ulricehamns BK

Åmåls BS, Göran

Åmåls BS, Hulta

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls bridgesällskapFritid och livsstilGöteborgLag Hulta

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.