Hoppa till huvudinnehållet

Ellenö går för serieseger – har bokat supporterbuss till Tössevallen

Publicerad:
Tidigare Frändeforsspelaren Kreshnik Bytyqi var en av spelarna som anslöt till Ellenö inför säsongen. Han gjorde många mål redan i bottenlaget Frändefors men med bättre medspelare har han ökat målproduktionen ytterligare och står på 21 mål i serien så här långt i år.
Tidigare Frändeforsspelaren Kreshnik Bytyqi var en av spelarna som anslöt till Ellenö inför säsongen. Han gjorde många mål redan i bottenlaget Frändefors men med bättre medspelare har han ökat målproduktionen ytterligare och står på 21 mål i serien så här långt i år. Foto: Håkan Fredriksson

Redan i helgen, med tre omgångar kvar, kan Ellenö IK säkra seriesegern i division 5 Dalsland. Enda laget som kan stoppa festplanerna är lördagens motståndare på Tössevallen – Tösse IF.

Ellenö är segervisst inför helgens match. Klubben har bokat en buss för att ge supportrarna möjlighet att vara med och fira ett eventuellt avancemang på Tössevallen.

– Vi erbjuder supportrar att följa med men det blir nog ingen jätteskara, säger Christofer Jansson, som har den annorlunda kombinationen spelande ordförande i Ellenö IK.

Hur är intresset för klubben nu när det gått så bra i år?

– Det pratas ju, det är många som har fått upp ögonen för lilla Ellenö. Oavsett hur det går så kommer det att bli den bästa placeringen sedan klubben bildades.

Inte kniven mot strupen

Trots att det är mycket som står på spel är Christoffer Janssons förhoppning att laget kan spela avslappnat på lördag.

– Vi har flera matcher på oss att avgöra, så det är inte kniven mot strupen.

Han har stor respekt för Tösse.

– Det är ju ändå fyran vi möter och många av våra toppkonkurrenter har ju tappat poäng mot Tösse.

Vassa nyförvärv

Med ett flertal nyförvärv från högre serier var förväntningarna på Ellenö höga inför säsongen.

– Det blev lite hajp och då var det många som drog med sina kompisar till klubben, säger Christoffer Jansson.

Och den lilla klubben har infriat förväntningarna med råge. Laget har varit i en klass för sig i division 5 Dalsland den här säsongen.

Håfreströms IF och Fengersfors IK försökte länge utmana men har halkat allt längre efter. Inför lördagens möte leder Ellenö serien med tio poängs marginal till närmast jagande Fengersfors IK.

Bortsett från en överraskande förlust mot Bengtsfors IF i slutet av juni har laget idel segrar den här säsongen.

– Då var det många inbokade semestrar och annat, säger Christofer Jansson.

Annars har det sett stabilt ut hela säsongen, menar han.

– Det har varit matcher där vi inte kommit upp i nivå men där vi ändå vunnit, det är en styrka. Vi har skapat en vinnarmentalitet och vi har mycket individuell kvalitet. Det gör skillnad i den här serien.

Många division 5-klubbar haft det tufft när de tagit steget upp i fyran, som Färgelanda i år. Vad tror du om era möjligheter om ni går upp?

– Jag är medveten om att vi är den klubb i Dalsland som är minst organisationsmässigt, och våra spelare kommer att vara attraktiva för andra klubbar så det blir hårt jobb som gäller, men vi ska försöka.

Bäckefors var nära att göra serieavslutningen lite mer spännande i den senaste omgången men tappade då en 2–0-ledning mot Ellenö till förlust med 2–3. Här försöker Christofer Jansson i Ellenö klämma sig förbi Bäckefors Mattias Kemppainen.
Bäckefors var nära att göra serieavslutningen lite mer spännande i den senaste omgången men tappade då en 2–0-ledning mot Ellenö till förlust med 2–3. Här försöker Christofer Jansson i Ellenö klämma sig förbi Bäckefors Mattias Kemppainen. Foto: Johan Lindahl

Artikeltaggar

Bengtsfors IFChristofer JanssonDalslandEllenöEllenö IKFengersfors IKFotbollHåfreströms IFNyförvärvSportTösseTösse IF

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.