Hoppa till huvudinnehållet

Lokala löparstjärnor siktar på start i 42:a Hagenrundan

Publicerad:
De senaste åren, efter pandemin, har Hagenrundan lockat mellan 50 och 60 deltagare.
De senaste åren, efter pandemin, har Hagenrundan lockat mellan 50 och 60 deltagare. Foto: Karin Olsson

Söndagen den 17 september är Åmåls mest långlivade löpartävling tillbaka. Då avgörs den 42:a upplagan av motionsklassikern Hagenrundan. Årets stora nyhet är att Friskis & Svettis kommer att vara på plats för att hålla i uppvärmningen inför både knatteloppet och vuxenklasserna.

Knattarna, som springer en slinga på 800 meter i skogen bakom Hagenbergs bygdegård, är först ut på söndagen. Därefter följer vuxenklasserna där 4 km, 7,6 km och 10 km erbjuds. Mellandistansen går enkom på asfalt medan underlaget på den korta och långa varianten varierar mellan asfalt, grus och stig.

De tidigare storlöparna Conny Wass och Jan Hagelbrand är med som arrangörer tillsammans med Hagenbergs bygdegårdsförening.

Löparess kontaktade

Arrangörerna har varit i kontakt med två andra löparess med rötterna i Åmål, Elias Björnsson och Sofie Nelson Rask, som båda hälsade att de hoppas kunna vara med i loppet i år.

Annars är det skralt med anmälningar än så länge. Men enligt Marianne Payne i arrangörsgruppen brukar de flesta anmäla sig tätt in på loppet.

– Vi har varit lite sena med ut informationen, men jag hoppas att det rasslar till nu i veckan.

Vad betyder loppet för Hagenbergs bygdegårdsförening?

– Det betyder jättemycket för oss. Vi är bara några få ideella som håller igång där ute, så de här återkommande aktiviteterna är jätteviktiga.

Artikeltaggar

ÅmålConny WassHagenrundanJan HagelbrandMotion och hälsaSkogSofie Nelson RaskSport

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.